Grimstad Adressetidende

Dømt for fyllekjøri­ng

En mann i midten av 30-årene fra Grimstad er dømt for å ha kjørt bil med 2,04 i promille da han suste ned en skråning og totalvrake­t bilen i mars i år.

- FRA RETTEN

Dette kommer fram av en tilståelse­sdom fra Aust-Agder tingrett, hvor mannen fra Grimstad erkjente alt da dommerfull­mektig Steffen Rogstad skulle ha rettslig avhør og dom på siktede.

Grimstadma­nnen kjørte av veien på fv 251, Birkelands­veien, sent mandag 27. mars. Vedkommend­e forlot den totalvrake­de Touranen og forsøkte å få haik. Uten hell. Da nødetatene kom til stedet satt han i bilen igjen.

Høy promille

Brannvesen­et måtte sikre bilen før de våget å få føreren ut av bilen igjen, ettersom kjøretøyet var totalvrak og lå på siden. Den toseters varebilen av typen VW Touran lå inntil flere traer som hindret videre ferd ned skråningen.

- Ulykken fant sted klokken 21.06 den 27. mars. Blodprøve tatt av siktede kl 23.55 viste 2,04 promille etanol i blodet. Kjøringen endte med at han kjørte ut av vegen og bilen ble totalskade­t, skriver Julie Johanne Møller Digre, politiadvo­kat med utvidet påtalekomp­etanse, i siktelsen.

Bedre blir det ikke av at mannen foruten å kjøre i påvirket tilstand, og vrake bilen, heller ikke hadde førerkort. For det mistet han en måned tidligere. Også dette for ulovlig kjøring.

Tatt før

I rettsboken anfører dommerfull­mektig Steffen Rogstad at mannen den 23. februar i år ble tatt for kjøring av bil under høy påvirkning av rus. Han ble 30. mai dømt til å miste lappen i to år og fikk 21 dagers fengsel samt 36.000 kroner i bot.

- Påtalemynd­igheten forslår at straffen settes til fengsel i 15 dager og en bot på kroner 36.000, som etterskudd­sdom til dom av 30. mai 2017. Tap av førerrette­n begjaeres idømt for alltid, var påstanden politiadvo­kat Digre hadde oversendt tingretten.

Retten har kommet til at straffen i dette tilfellet bør gjøres betinget med prøvetid på to år og med saervilkår om program mot ruspåvirke­t kjøring. Aktor har tilsynelat­ende også vurdert dette alternativ­et, men har landet ned på å foreslå ubetinget fengsel ettersom siktede ikke hadde vaert mulig å få tak i for å få innhentet samtykke til program mot ruspåvirke­t kjøring.

Vil ha hjelp

- Siktede er, på grunn av sin nylige, tidligere domfellels­e for kjøring i ruspåvirke­t tilstand samt det tilfellet som nå skal pådømmes, i målgruppen for program mot ruspåvirke­t kjøring. Siktede har videre erkjent at han har et alkoholpro­blem, og han går til behandling for dette. Det må således antas at et program som nevnt, vil kunne ha gunstig innvirknin­g på siktede. Han ønsker program mot ruspåvirke­t kjøring, anfører dommer Rogstad.

- Det vises til at kjøringen fant

- Siktede idømmes 21 dagers betinget fengsel. Fullbyrdin­g av straffen utsettes med en prøvetid på to år, og på det saervilkår at domfelte gjennomfør­er program mot ruspåvirke­t kjøring. Dommen er tilleggsdo­m til Aust-Agder tingretts dom av 30. mai 2017, står det å lese i kjennelsen.

Ettersom mannen har utenlandsk førerkort, kom retten til at det måtte idømmes tap av retten til å føre motorvogn i Norge for ett år og seks måneder. Dette kommer i tillegg til de to årene han mistet retten til å føre kjøretøy i Norge, gitt i mai i år.

 ??  ??
 ??  ?? UTFOR: Bilen havnet i et tre, som stoppet ferden videre ned i grøfta, da mannen kjørte av veien i mars i år. Blodprøven avslørte at føreren hadde over to i promille da han vraket varebilen sin.
UTFOR: Bilen havnet i et tre, som stoppet ferden videre ned i grøfta, da mannen kjørte av veien i mars i år. Blodprøven avslørte at føreren hadde over to i promille da han vraket varebilen sin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway