Grimstad Adressetidende

Tar over hotellet i ett døgn

Lørdag 14. oktober tar Richard Nordahl og Rune Nøstvik over Scandic Grimstad og skal prøve seg som hotelldire­ktører for én dag. Da skal hotellet fylles med foredrag og utstillere.

- SENTRUM Janicke Yttervik

Det var under et intervju med Radio Sprettert at hotelldire­ktøren på Scandic Grimstad ga Rune Nøstvik og Richard Nordahl utfordring­en.

– De var litt misunnelig på hotelldire­ktør-tittelen min, så jeg avsluttet intervjuet med å utfordre dem: Jeg vil gi dere denne tittelen for én dag. Det ville de, smiler hotelldire­ktør Berit Lunde.

Og datoen er allerede satt, den blir lørdag 14. oktober.

– Det er en stille periode, vi har litt konferanse­r på dagtid, og noe overnattin­gsgjester, sier Lunde.

Driften blir ordinaer, med gjestene og opplegget som det pleier. Men herrene bak Radio Sprettert har i tillegg et eget opplegg de vil ha på hotellet det døgnet. De vil fylle hotellet med foredrag gjennom hele lørdagen.

Styrer skuta

– Jeg har veldig sansen for dette som konsept. Man kan referere litt til Arendalsuk­a, hvor folk kan komme og høre på foredrag og se på utstilling­er, sier Nøstvik. Det hele skal vaere gratis, og myntet på byens befolkning.

– Hotellet arrangerer, og de åpner dørene og inviterer byen inn, og så får folk høre om interessan­te ting. Det er så mange mennesker her som ikke har hatt et naturlig aerend inn på hotellet, de har ikke fått sett hvor fint det er her. Nå har de en anledning til å komme inn hit, og samtidig få høre om ulike ting, sier Nordahl.

– Men driften går sin vante gang mens dette foregår. Jeg tør ikke trekke meg helt unna, men de styrer skuta, forsikrer Lunde. For den egentlig direktøren vil hele tiden vaere til stede, om enn litt mer i kulissene enn ellers. Og de ansatte vil også sørge for at hotellet går sin vante gang. Foredragen­e blir i tillegg til det hele. Og det gleder Lunde seg til.

Kjeden er med

– Dette synes hele kjeden var helt konge. Jeg har solgt det inn, og nå håper jeg at noen fra kjeden vil ta turen ned hit og se, sier Lunde. Hun er allerede klar på at hun håper opplegget blir en tradisjon i byen.

– Fra dag én har jeg sagt at jeg er imponert over Grimstad, og det byen får til med dugnad. Da er det fantastisk å få vaere med på enda en aktivitet. Og oktober er et flott tidspunkt, det er like før byen går litt i dvale, sier Lunde.

Og det er mye spennende som vil skje på hotellet den dagen, både utenfor og inne. I parkerings­kjelleren til hotellet vil det komme fire stykk Harley Davidsen, som kan prøvekjøre­s. Gjennom hele dagen vil det vaere utstillere og foredrag, som historien om Jerv, hjertestar­terkurs, og Homborsund Bryggeri.

– Folk kan komme og bruke hotellet hele dagen, starte med en brunsj og avslutte med god musikk, mat og mingling, sier Nøstvik. Maten er ikke gratis, men ellers skal opplegget ikke koste noe.

– Og det er ikke slutt etter siste foredrag, sier Nordahl. Fullstendi­g program er klart om ikke lenge, men oppfordrin­gen er klar:

– Hold av 14. oktober!

 ??  ?? STYRE SKUTA: Richard Nordahl (t.v.) og Rune Nøstvik har over Scandic Grimstad 14. oktober. Med seg på laget har de resten av gjengen. Smilende bak står hotelldire­ktør Berit Lunde.
STYRE SKUTA: Richard Nordahl (t.v.) og Rune Nøstvik har over Scandic Grimstad 14. oktober. Med seg på laget har de resten av gjengen. Smilende bak står hotelldire­ktør Berit Lunde.
 ??  ?? PLANLEGGE: Rune Nøstvik, Berit Lunde og Richard Nordahl har mye å planlegge fremover.
PLANLEGGE: Rune Nøstvik, Berit Lunde og Richard Nordahl har mye å planlegge fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway