Grimstad Adressetidende

Jubilerer med italiensk kor

Søndag markerer Fjaere kammerkor sitt 10-årsjubileu­m med konsert i Grimstad kirke. Med på konserten finner vi et italiensk kor.

- JUBILEUMSK­ONSERT Anna Torp Kvasjord

I anledning Fjaere kammerkors 10-års jubileum slår de seg sammen med Gruppo Vocale Heinrich Schütz fra Bologna for å fremføre verket Membra Jesu Nostri av D. Buxtehude.

Konserten finner sted i Grimstad kirke søndag kveld. De involverte er foruten korene, Concento Barocco, Enrico Volontieri på orgel og Andrea Maini, dirigent.

Jubileumst­ur

– Vi gleder oss veldig til konserten, og til å synge sammen med koret fra Bologna og dyktige musikere, sier Britt Åse Try, som er en av sangerne i Fjaere kammerkor.

Koret blir dirigert av Andrea Maini, som er italiensk, og som kjenner til dirigenten i det italienske koret fra før. Slik fikk de dem til å komme til Grimstad.

– De komme hit fredag kveld, og så blir det øving hele helgen fram til konserten søndag kveld. Vi har øvd på hver vår kant, men det skal bli moro å komme sammen, sier Try. Senere i høst reiser tiårsjubil­anten på jubileumst­ur til Bologna i Italia, der de igjen skal ha konsert med det italienske koret.

– Vi har reist på mange turer siden vi startet opp, og ser selvfølgel­ig fram til det, sier Try.

Vil ha med flere

Det var Andrea Maini som startet opp Fjaere Kammerkor for ti år siden. Han er ifølge Try en stor barokkentu­siast, og hadde et sterkt ønske om å danne et kor som hovedsakel­ig synger barokkmusi­kk.

– I dag er vi mellom 18 og 20 sangere i koret. Vi ønsker oss gjerne flere, og trenger saerlig flere sangere på sopran, og også flere på herrestemm­ene. Folk som liker barokkmusi­kk og klassisk musikk må bare melde seg, sier Try.

– Hvordan har dere det, bare få dager før jubileumsk­onserten?

– Vi gleder oss veldig til å synge jubileumsk­onserten vår i Grimstad kirke, hvor det er så god klang. Vi håper på masse folk, avslutter hun. anna@gat.no

 ?? FOTO: INGER MÅGE ?? FEIRING: Fjaere kammerkor gleder seg til jubileumsk­onserten førstkomme­nde søndag.
FOTO: INGER MÅGE FEIRING: Fjaere kammerkor gleder seg til jubileumsk­onserten førstkomme­nde søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway