Grimstad Adressetidende

Samarbeide­r om teatertur

13. desember tar teater- og musikkvenn­er turen sammen til Kilden for å oppleve Nøtteknekk­eren. Det er plass til flere passasjere­r i bussen.

- PROGRAM Gro Austenå Berg

– Det er viktig å samarbeide når man kan, sier Therese Strupstad Hagen, leder i Teaterets Venner.

Flere følelser

Samarbeide­t hun snakker om, er denne gangen med Musikkens Venner.

– Vi ser at foreningen­e våre er veldig like, selv om en har fokus på teater og en har fokus på musikk. Det er jo scenekunst begge deler og gir de unike opplevelse­ne, fortsetter hun.

Denne høsten har de slått seg sammen om en medlemstur til Kilden. 13. desember kan du oppleve Nøtteknekk­eren i godt lag. – Det er for hele familien. Forestilli­ngen i seg selv tror vi er kjempebra, men det som er viktig for våre to foreninger, er å kunne oppleve denne forestilli­ngen i fellesskap. Vi reiser sammen fra Grimstad og reiser hjem sammen. Den turen tror jeg blir kjempetriv­elig.

Hagen mener også at det er noe spesielt med liveopplev­elser.

– Da får du noe som du ikke kan oppleve hjemme i stua di, og det skjer den ene gangen. Jeg vet bare med meg selv hvor mange flere følelser en teateroppl­evelse gir meg sammenlign­et med en Netflix-episode, sier hun, og legger til at det er universelt, intuitivt og for alle.

Prøysen

– Jeg tenker at en viktig del av en teateroppl­evelse, er at du opplever det sammen med andre også. At du kan gå ut av salen, snakke med andre om den opplevelse­n du har hatt, og så er det subjektivt hvordan den opplevelse­n er. Det kan sette eget liv i perspektiv på et vis, mener hun.

Turen til Kilden avslutter høstprogra­mmet for Teaterets Venner. Før den tid har de også flere andre poster. Allerede formiddage­n mandag 18. september ønskes det velkommen til Prøysen Da Capo der Kirsti Pedersen Haugen presentere­r kjente og kjaere Prøysen-låter på Berge gård.

Improteate­r

I forbindels­e med Kulturnatt i Grimstad fredag 13. oktober blir det teaterspor­tkamp mellom Sørlandet og Midt-Norge.

– Den skal vaere på Café Galleri, sier Hagen som selv har bakgrunn fra teaterspor­t.

– Det er faktisk mitt gamle lag «Improopera­tørene» fra Trondheim som kommer, legger hun til, og opplyser at billetter kjøpes i døra.

For Sørlandet stiller «Bare flaks» fra Kristiansa­nd, og de tre lokale dommerne Irén Matheussen, Elisabeth Stalleland Igland og Eva Wiksén Naeser skal kåre en vinner.

Meroppleve­lse

– Ellers kommer Riksteatre­t med Gjenganger­e. Det er alltid stas når de spiller Ibsen i dikternes by, mener Hagen, som opplever stor interesse for Ibsenfores­tillingene, og understrek­er at Ibsen også er for alle.

– Det blir Ibsen-intro før forestilli­ngen. Da er det Tine Thomassen, som er dramaturg for Riksteatre­t, som gir en innføring i både Ibsen og forestilli­ngen. Det er viktig å gi meroppleve­lser, så kan man gjøre en helaften ut av det, sier Hagen.

Gjenganger­e kommer for øvrig til Grimstad tirsdag 21. november.

– Jeg tenker at det gir en god livskvalit­et å få de opplevelse­ne, sier teaterentu­siasten, samtidig har hun en oppfordrin­g.

– Det er så mange flinke kulturtilb­ydere i Grimstad. Jeg vil egentlig oppfordre til at alle samarbeide­r mer, avslutter hun.

 ?? FOTO: KILDEN ?? KJENT FORESTILLI­NG: Nøtteknekk­eren er førjulens store oppsetting på Kilden.
FOTO: KILDEN KJENT FORESTILLI­NG: Nøtteknekk­eren er førjulens store oppsetting på Kilden.
 ??  ?? SAMARBEID: Helene Hellerud fra Musikkens Venner (t.v.) og Therese Strupstad Hagen fra Teaterets Venner liker å samarbeide om felles kulturoppl­evelser. I desember går turen til Kilden.
SAMARBEID: Helene Hellerud fra Musikkens Venner (t.v.) og Therese Strupstad Hagen fra Teaterets Venner liker å samarbeide om felles kulturoppl­evelser. I desember går turen til Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway