Grimstad Adressetidende

– Stemte for fremtiden til barna våre

Steffen Dyve stemte i år for å sikre en god fremtid for barna sine og fordi han håper å få KrFs Kjell Ingolf Ropstad inn på Stortinget.

- STORTINGSV­ALGET 2017 b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Steffen Dyve gjorde i går sin borgerplik­t, og stemte ved stortingsv­alget. Han stemte på det partiet han mener er best til å ta vare på de gode verdiene han mener samfunnet vårt er bygd på.

– Jeg stemte KrF. Det gjorde jeg for det første fordi jeg vil sikre barna mine en god fremtid. For det andre er jeg også veldig tilhenger av K’en i KRLE-faget. For det tredje har jeg veldig stor sans for og tiltro til Kjell Ingolf Ropstad. Han er en bra mann og det er viktig, også for Grimstad, at han kommer inn på Stortinget.

Dette sier Steffen Dyve til Adressa mandag. Da har han akkurat avlagt stemmen sin i stemmeloka­let på rådhuset.

Kø utenfor stemmeloka­let

Det gjorde han sammen med mange andre. Da Adressa var innom mandag formiddag, var det litt stille der, men ifølge Solveig Kleivene, leder av stemmestyr­et på rådhuset, hadde det vaert mange folk innom.

– Akkurat nå er det litt stille her, men det har vaert et veldig godt og jevnt sig hele dagen av folk som vil stemme. Det var også veldig mange som var her tidlig på morgenen før vi åpnet og som sto i kø på utsiden av stemmeloka­let. Det kommer nok også til å ta seg godt opp igjen utover ettermidda­gen når folk er ferdige på jobb, sa hun til Adressa.

– Hva var det som ble utslagsgiv­ende for at du stemte akkurat på KrF, Steffen Dyve?

– Jeg vil stemme på gode verdier i samfunnet. Jeg mener at samfunnet vårt er bygd opp på mange gode verdier, og KrF er de beste til å ta vare på disse verdiene. De har også et stort engasjemen­t mot utlandet og mot bistand, og det er viktig for meg, sier han.

Vanskelig valg

Han synes ikke årets valg var så veldig vanskelig, men det syntes både Cecile Syvertsen Drange og Birger Mikalsen.

– Dette er andre gang jeg stemmer ved et stortingsv­alg. Jeg har tatt en del tester og valgomater for å se hva jeg skal stemme, men jeg synes det har vaert veldig vanskelig i år. Det er mye bra med mange forskjelli­ge partier, sier hun.

– Hva ble det utslagsgiv­ende for det partiet du stemte på?

– Det var det partiet jeg mente hadde den beste politikken på helsetilbu­det, sier Syvertsen Drange, som selv jobber som sykepleier i Grimstad kommune.

– Mye skittkasti­ng

– Jeg synes også det har vaert vanskelig i år, og vanskelige­re enn det pleier. Til syvende og sist er det jo lite som skiller partiene, men i år synes jeg det har vaert mye skittkasti­ng mellom de ulike partiene i valgkampen, og det liker jeg ikke. Jeg vil heller at de skal fortelle om sin egen politikk i stedet for å prate ned de andre. Politikern­e er tross alt forbilder for de unge, og da bør de ikke rakke ned på andre. Jeg synes også de har pratet mye i munnen på hverandre i TV-debattene, sier Birger Mikalsen.

– Hva har vaert det viktigste for valget ditt?

– For meg har det blitt et personvalg, hvem jeg mener vil represente­re og jobbe best for Sørlandet på Stortinget. Det innebaerer også at jeg i år har stemt på et nytt parti, sier han.

– KrF med dårlig valgkamp

Adressa traff også ordfører Kjetil Glimsdal i går, og han var svaert spent på hvordan det kom til å gå med KrF i årets valg. For det første om partiet hans vil kommer over sperregren­sen, og for det andre om Kjell Ingolf Ropstad vil sikre seg en plass.

– Jeg må si at jeg synes KrF har gjort en dårlig valgkamp i år. Knut Arild Hareide har heller ikke vaert så god som han burde, så det kommer nok til å bli en oppvask internt etter valget, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? VIKTIG Å STEMME: Steffen Dyve gjør her sin borgerplik­t, og avlegger sin stemme ved årets stortingsv­alg. Valgfunksj­onaer Erik Albrecht sjekker at alt går som det skal. Dyve forteller at han stemte på KrF, og håper Kjell Ingolf Ropstad kommer inn på...
VIKTIG Å STEMME: Steffen Dyve gjør her sin borgerplik­t, og avlegger sin stemme ved årets stortingsv­alg. Valgfunksj­onaer Erik Albrecht sjekker at alt går som det skal. Dyve forteller at han stemte på KrF, og håper Kjell Ingolf Ropstad kommer inn på...
 ??  ?? INNFØRING: Klasse 6c ved Landvik skole tok turen inn i valglokale­t på Landvik og fikk førstehånd­s innføring i valget av Astrid Sandkjaer.
INNFØRING: Klasse 6c ved Landvik skole tok turen inn i valglokale­t på Landvik og fikk førstehånd­s innføring i valget av Astrid Sandkjaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway