Grimstad Adressetidende

Ada Sofie Austegard fikk hederspris

Siden 2000 har Ada Sofie Austegard jobbet for en barndom uten vold. Mandag mottok hun prisen Årets Ladejarl 2017 for sitt arbeid.

- TRONDHEIM Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Ada Sofie Austegard mottok mandag prisen som Årets Ladejarl for sitt arbeid med Stine Sofies Stiftelse. Prisen som ble delt ut i Trondheim er på to millioner kroner.

– Årets Ladejarl 2017 er en verdidreve­n rollemodel­l med høy personlig integritet, som setter rettferdig­het høyest. Årets Ladejarl 2017 har ekstremt sterke indre verdier. Vedkommend­e har standhafti­g jobbet for å påvirke beslutning­stakere og utvist stort mot på sin vei for å nå fram til flest mulig trengende. Vinneren er et medmennesk­e som i snart to årtier har jobbet målrettet for å styrke barns rettssikke­rhet, skriver juryen i sin begrunnels­e. Videre skriver de:

– Ada Sofie Austegard- du har gjennom 17 år gitt voldsutsat­te barn og unge en stemme som blir hørt klart og tydelig. Ditt engasjemen­t har bidratt til lovendring­er og bedring for barn og unge som har blitt utsatt for vold og overgrep. Du ønsker å ivareta rettsstill­ingen til de voldsutsat­te og deres pårørende, men aller mest jobber du målrettet med å forebygge nettopp denne typen vold og overgrep fra å ramme våre mest sårbare i samfunnet. Du er unik.

– Du har reist land og strand rundt for å opplyse om et meget vanskelig, men ekstremt viktig tema – nemlig hvordan vi kan gi alle retten til en barndom uten vold. Du har svart belte i utholdenhe­t. Du er en fighter av øverste rang.

– Din viljestyrk­e ble i fjor kronet med åpningen av Stine Sofie Senteret. Verden har fått sitt første kurs- og mestringss­enter for voldsutsat­te barn og unge. Takket vaere deg kan voldsutsat­te få ny kunnskap og hjelp til å mestre sine liv. Livet blir på ny fylt med håp og glede. Vi og barna våre takker deg!

Milepael

Ada Sofie Austegard var mandag på plass i Trondheim for å motta prisen, som betyr mye for henne.

– Jeg blir oppriktig glad for å få baere tittelen Årets Ladejarl. Det betyr at folk ser hvor viktig arbeidet vårt er. Når en av sju barn utsettes for seksuelle overgrep, og to av ti barn utsettes for vold, så er det et stort samfunnspr­oblem. Jeg tror både politikere, fagfolk og folk flest er blitt mer bevisst på det hvor grusomt det er, og hvordan vi alle har et ansvar for å forhindre at det skjer, sier Ada Sofie Austegard.

– Alt vi gjør i Stine Sofies Stiftelse har som mål å bidra til en barndom uten vold og overgrep, og når vi i 2016 fikk på plass et tilbud for å ivareta de voldsutsat­te barna, så var det en stor milepael i mitt engasjemen­t, sier hun videre.

Sjette året på rad

Prisen på to millioner kroner er Reitangrup­pens årlige hederspris for fremragend­e verdibaser­t ledelse og arbeid.

Prisen Årets Ladejarl gis til en person som bidrar til samfunnsby­gging gjennom verdibaser­t ledelse og verdibaser­t arbeid, som motvirker likegyldig­het og utviser mot. Vedkommend­e viser også evne til å unne og beundre andre. Prisen deles ut av Odd Reitan hvert år på Lade Gaard i Trondheim.

Tidligere år har blant andre grunnlegge­ren av Right To Play, Johann Olav Koss, og grunnlegge­ren av MOT, Atle Vårvik mottatt prisen.

Årets Ladejarl er en pris som har blitt delt ut siden 2012. I årets jury satt Kristin Krohn Devold, Lars G. Norheim, Solfrid Flateby, Marvin Wiseth, Atle Vårvik og Odd Reitan.

 ??  ??
 ?? PRESSEFOTO ?? PRIS: Ada Sofie Austegard er Årets Ladejarl. Prisen mottok hun av Odd Reitan mandag formiddag.
PRESSEFOTO PRIS: Ada Sofie Austegard er Årets Ladejarl. Prisen mottok hun av Odd Reitan mandag formiddag.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? PÅ TUR: I sommer har Ada Sofie Austegard med flere gått TrondheimO­slo for å sette søkelyset på vold og overgrep.
FOTO: PRIVAT PÅ TUR: I sommer har Ada Sofie Austegard med flere gått TrondheimO­slo for å sette søkelyset på vold og overgrep.
 ?? ARKIVFOTO ?? ÅPNING: I 2016 ble Stine Sofie Senteret åpnet i Østerhus. En milepael i stiftelsen­s arbeid.
ARKIVFOTO ÅPNING: I 2016 ble Stine Sofie Senteret åpnet i Østerhus. En milepael i stiftelsen­s arbeid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway