Grimstad Adressetidende

Ruster opp julegatene

Det er ikke granbar, men lys som skal dominere julegatene i sentrum.

- SENTRUM peer@gat.no

Grimstad Min By har store planer om å ruste opp og fornye julegatene sammen med kommunen. Det skal bli mindre granbar og mer lys.

I går ettermidda­g skulle formannska­pet behandle spørsmålet om tilskudd til nye juledekora­sjoner. Det dreier seg om 100.000 kroner til innkjøp av nye juledekora­sjoner og belysning, pluss 75.000 kroner til installasj­on. Rådmannen mener dette vil vaere et positivt byutviklin­gstiltak og foreslår at inntil 175.000 kroner bevilges fra sentrumsfo­ndet for å realisere ny julegatebe­lysning. Saken haster hvis en skal rekke i bestille, få levert og montert ny belysning før julegateåp­ning. Pengene skal hentes fra sentrumsfo­ndet som skal gå til byutviklin­gstiltak.

For mørkt og dystert

Leder i Grimstad Min By, Anna Elise Svennevig, er svaert glad for at kommunen tar denne saken så raskt og for rådmannens positive innstillin­g.

– Dette er en julegave til byen. Målet er at det skal gjøre det triveliger­e å gå i gatene i den mørke årstiden. Vi har fått en del tilbakemel­dinger om at de tradisjone­lle julegatene er for mørke. anlegget er dessuten gammeldags og i ferd med å bli utdatert, og det er mye arbeid med å rigge det til, påpeker Svennevig.

– Når vi da presentert­e dette forslaget med å lyssette gatene traer i mye ble det mottatt med begeistrin­g av medlemmene. Vi vil også kunne dekke over en større del av sentrum – helt opp til kulturhuse­t og rundt Torvet.

Tennes tidligere

Planen er å tenne dekorasjon­ene tidligere, rundt 18.–20. november, og julegrana skal tennes lørdag 25. november.

– Kunder i byen har sagt at de ønsker at dekorasjon­ene skal henge lenger enn det de har gjort til nå. Lysene blir sittende permanent i traerne slik at det er mulig å tenne dem ved flere anledninge­r. Granbar har begrenset holdbarhet, men disse nye lysene kan vi bruke lenger og oftere. Vi håper at dette kan bli en attraksjon i seg selv som folk kommer til byen for å oppleve, understrek­er Svennevig.

 ??  ??
 ?? EUROSIGN SKISSE: ?? NYE DEKORASJON­ER: I Storgaten skal det henge lys mellom bygårdene på tvers av gaten.
EUROSIGN SKISSE: NYE DEKORASJON­ER: I Storgaten skal det henge lys mellom bygårdene på tvers av gaten.
 ?? SKISSE: EUROSIGN ?? TRAER: Traerne vil bli dekorert med lys.
SKISSE: EUROSIGN TRAER: Traerne vil bli dekorert med lys.
 ??  ?? TRADISJONE­LT: Slik har julegatene tradisjone­lt vaert i byen. Nå skal granbar byttes ut med mer lys.
TRADISJONE­LT: Slik har julegatene tradisjone­lt vaert i byen. Nå skal granbar byttes ut med mer lys.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway