Grimstad Adressetidende

Stem fram kanon

Nå vil biblioteke­t at du skal stemme på dine ti beste leseopplev­elser av norske forfattere. Resultatet blir en topp 100-liste som også skal bli utgangspun­ktet for tre arrangemen­ter til våren.

- b Gro Austenå Berg gro@gat.no

De ansatte på biblioteke­t inviterer Grimstads innbyggere til å stemme på sine norske bokfavorit­ter fra mandag 18. september til og med lørdag 14. oktober.

– Vi ønsker å lage Grimstads litteraere kanon, sier Hilde Elise Sakariasse­n Bie.

For å gjøre det vil de engasjere Grimstad befolkning.

– Bakgrunnen er at vi skal flytte til et nytt bibliotek. og da har det vaert mye fokus på det ytre bygget og det som skjer, men det som egentlig er innholdet til biblioteke­t, er litteratur­en, forklarer hun, og legger til at det vil de vise at de har med seg fra det gamle biblioteke­t og inn i det nye bygget.

100 bøker

Målet blir fremover å lage en liste med 100 bøker som er Grimstads litteraere kanon.

– Det skal vaere norske forfattere, norske bøker, for å begrense det litt, sier hun.

Det trenger ikke vaere forfattere fra Grimstad, men ifølge Bie kan det også vaere det.

Nå ønsker de å få folks stemmer og engasjere befolkning­en i biblioteke­t.

– Hva er dine ti beste norske leseopplev­elser, er spørsmålet. Forslagene som kommer inn, skal til slutt bli en topp 100-liste. – Hva skal dere gjøre med den?

– Vi tenkte vi skulle offentligg­jøre den når vi åpner, svarer Bie.

Biblioteke­t har også et samarbeid med UiA og en del av forfatterm­iljøet i Agder om at det med utgangspun­kt lista, skal lages tre arrangemen­ter til våren.

– Det er veldig spennende hva det blir, sier Bie.

For barn og voksne

Biblioteke­t har søkt støtte til prosjektet fra Fritt Ord.

– Det blir en demokratis­k liste, men vi styrer det litt, for det er jo noe som må vaere med på en slik liste også. Samtidig skal det represente­rer Grimstad, sier hun.

Ifølge de ansatte på biblioteke­t skal forslagene du mener bør vaere med, vaere leseopplev­elser du har hatt som voksen eller barn. Det kan også vaere bøker som har hatt betydning for byen.

Dine forslag kan du enten stemme fram på biblioteke­t, på e-post eller Facebook.

 ??  ?? INVITERER: Hilde Elise Sakariasse­n Bie og Jon Isaksen på Grimstad bibliotek håper du vil vaere med å stemme fram dine ti beste leseopplev­elser.
INVITERER: Hilde Elise Sakariasse­n Bie og Jon Isaksen på Grimstad bibliotek håper du vil vaere med å stemme fram dine ti beste leseopplev­elser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway