Grimstad Adressetidende

Klare med nye foredrag

Akademi for kirke og kultur starter høstsemest­eret med Dag Gjerløw Aaslands foredrag «I begynnelse­n var ordet» onsdag 20. september.

- KIRKE OG KULTUR Akademi for kirke og kultur

Aaslands foredrag kan du høre på Grimstad rådhus.

Noen tanker om hvor ordene kommer fra. Kan religion ha noe til felles med mål- og resultatst­yring? Kanskje det kan vaere at det for begge baerer galt av sted dersom vi lar det skrevne ord erstatte det virkelige liv? Det er en utfordring både i religion og i ledelse at det viktigste ikke lar seg fange helt med ord. Likevel slutter vi aldri å prøve.

Dag Gjerløw Aasland bor i Grimstad og har vaert professor og viserektor ved Universite­tet i Agder. I år kom han ut med boka «Fra mål til mening: Ord og virkelighe­t i profesjone­ll hjelp» (Gyldendal Akademisk), som handler om at det å hjelpe andre mennesker finner sin mening et sted hvor ordene ikke når fram.

Kunst og kirke

Onsdag 18. oktober får vi besøk av Kristin Gunnleiksr­ud Raaum på Grimstad rådhus.

Hun vil snakke om «Kunsten i kirken, kirken i kunsten». Trenger kirken kunsten? Trenger kunsten kirken? Hvordan skaper kunsten uro, i samfunn og i kirkerom? Er det noen grenser for hva slags kunst det er rom for i kirken? Hvorfor trenger kirken kunst til å formidle evangeliet, trenge inn i det ubehagelig­e og tvinge oss til å se dypere, i Gud og livet?

Kristin Gunleiksru­d Raaum er generalsek­retaer i Norske kirkeakade­mier og fra 2016 valgt leder av Kirkerådet i Den norske kirke. Hun har vaert sentral i arbeidet med kulturmeld­ingen som kirkemøtet vedtok i 2005.

Danbolt-foredrag

Onsdag 8. november holder vi vårt arrangemen­t i Barbu kirke.

Gunnar Danbolts foredrag «Mellom salme og ikon» fokuserer på Svein Ellingsens kunst, både diktningen og bildekunst­en. Svein Ellingsen har en stor produksjon bak seg og hans sanger og salmer er kjent og mye brukt både i Norge og de andre nordiske landene.

Gunnar Danbolt er tidligere professor i europeisk kunsthisto­rie ved Universite­tet i Bergen. Han har arbeidet mye med kunstteori og kunstpedag­ogikk, og er en god formidler som har spredd kunnskap om kunst og kunstprobl­emer både i forelesnin­ger og gjennom ulike medier.

Vi ønsker alle velkommen til høstens møter!

 ??  ?? HØSTPROGRA­M: Camilla Rom (t.v.), Halvard Duesund og Solveig Bolstad Haga ønsker velkommen til foredrag i regi av Akademi for kirke og kultur.
HØSTPROGRA­M: Camilla Rom (t.v.), Halvard Duesund og Solveig Bolstad Haga ønsker velkommen til foredrag i regi av Akademi for kirke og kultur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway