Grimstad Adressetidende

– Burde ikke satset på skatteøkni­ng som sak

Varaordfør­er i Grimstad, Per Svenningse­n, mener partiet hans Ap gjorde en stor feil og tabbe da de prøvde å selge skatteøkni­ng som valgkampsa­k.

- b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg mener bestemt at det var feil av Ap å satse på økte skatter som valgkampsa­k. Det er ikke salgbart. Jeg sier ikke med det at det er feil å skru tilbake skattene til de nivåene vi hadde før, men det er bare et så vanskelig budskap å selge. Det er også klart at økonomien i fremtiden kommer til å bli mindre enn det den er nå og muligheten og handlingsr­ommet til å bruke oljepenger vil bli mindre. Det er derfor ikke et galt standpunkt, men du klarer ikke å selge det budskapet.

Dette sier varaordfør­er og aktiv i Ap nesten hele sitt liv, Per Svenningse­n, til Adressa. Han er svaert skuffet over valgresult­atet på 27,4 prosent, det dårligste for Ap i opposisjon siden 1927. Det er også bare 2,4 prosentpoe­ng foran Høyre.

– Nytter ikke med klagesang

– Så dere burde ha satset på andre saker?

– Ja, det tror jeg nok, selv om jeg ikke har noen bedre forslag akkurat her. Men landsmøtet, som er de som utformer politikken vår, må begynne å se seg litt rundt. Det nytter ikke å komme med en hel masse klagesang. Det er mye vi er uenig i med den regjeringe­n vi har nå, men vi lever ikke i noen jammerdal. i dette landet. Det flyter over av det aller meste, sier han.

– Hva var det som gikk galt for Ap i denne valgkampen og i dette valget? Var det bare skattefoku­set, eller var det andre ting også?

– Det var skattene og for syting. Vi har sytet litt for mye. Folk opplever ikke at det er så mye som er så galt som det vi har sagt, sier han.

– Støre bør fortsette

Til tross for at Svenningse­n er kritisk til egen valgkamp, er han likevel ikke i tvil om hva som bør skje med partileder Jonas Gahr Støre.

– Han bør fortsette som leder. Helt klart. Det er det ikke noen tvil om, sier han.

 ?? ARKIVFOTO ?? FEIL: Per Svenningse­n er kritisk til eget parti, og mener det var feil av dem å satse på skatteøkni­ng som en valgkampsa­k.
ARKIVFOTO FEIL: Per Svenningse­n er kritisk til eget parti, og mener det var feil av dem å satse på skatteøkni­ng som en valgkampsa­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway