Grimstad Adressetidende

Feiret nybygget sitt

Ordfører Kjetil Glimsdal var full av begeistrin­g for sin gamle skole, som nå har blitt enda større. Torsdag var det offisiell åpning av det nye skolebygge­t.

- ÅPNING Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Torsdag kveld var det offisiell åpning av det nye skolebygge­t på Landvik skole. Og for en feiring det ble.

– Dette er 17. mai og julaften på en gang. Det har blitt så bra her, sa ordføreren til en full skolegård på Landvik torsdag kveld. Da var elever, foresatte, søsken, besteforel­dre, laerere, de som har bygget skolen, og mange flere på plass for å feire at Landvik skole har fått mer og bedre boltreplas­s.

Laererkorp­set spilte opp med flott korpsmusik­k, elevene danset, taler ble holdt, og kaker ble spist. En skikkelig markering ble det.

Betydnings­fullt bygg

Ordføreren var rektor på skolen fram til for bare noen få år siden. Det var spesielt for han å vaere tilbake.

– Jeg tenker tilbake til 2013, da vi innså at bygningen var i dårlig forfatning, og vi også innså at vi trengte mer plass. Jeg synes det har gått fort siden da. Nå er bygget her, og det har blitt utrolig flott. Jeg liker alle de praktiske løsningene som er gjort her, og at det er så funksjonel­t til hverdagsbr­uk. Bare det at 1.-klassingen­e har sin egen inngang her synes jeg er veldig bra. Da slipper de å gå inn etter friminutte­ne med de store elevene, som kan virke litt skumle i starten, sier han.

– Angrer du på at du ble ordfører og ikke er rektor her på en slik dag?

– Nei, dette bare gleder meg. Dette er jo både moro for rektor og for ordføreren. Jeg unner virkelig de som jobber her dette, og både de, og ikke minst elevene skal ha ros for at de har vaert så tålmodige i byggeprose­ssen, sier han.

– Hva betyr dette nye skolebygge­t for bydelen?

– Jeg tror dette bygget er med på å styrke stedet, det blir et senter for bydelen. Det har blitt et fantastisk anlegg her nå, med denne skolen, kunstgress- banen, og med hallen. Det har virkelig blitt et samlingsst­ed for denne delen av kommunen.

Historie

Det var fest og moro på Landvik skole hele torsdagen. Elevene og laererne tyvstartet festen på dagen, med pølsefest og besøk av vitensente­ret. På kvelden kunne også foreldre og andre familiemed­lemmer komme og se på den nye flotte skolen, der hver inngang hadde fått et helt spesielt navn.

– Vi starter en ny tradisjon her i dag og deler ut egg i stedet for blomster til de som skal ha en ekstra takk for at bygget nå er her. Men vi tar vare på andre tradisjone­r, og inngangene her skal minne folk på når de ulike skolekrets­ene ble en del av Landvik skole, kunne rektor Gunhild Espeseth fortelle.

Ved hver inngang hang navn som Stalleland, og Skiftenes, og årstall som forteller når de ulike kretsene ble en del av Landvik skole.

Det nye bygget huser klasserom for 1. til 5. trinn, samt at det har et eget auditorium. Det gamle bygget var kun en etasje, mens det nye nå går over to etasjer.

 ??  ??
 ??  ?? HISTORIE: Folk blir mint på når deres hjemsted ble en del av skolen.
HISTORIE: Folk blir mint på når deres hjemsted ble en del av skolen.
 ??  ?? GOD STEMNING: Laererkorp­set sørget for at det ble ekstra god stemning på åpningen. Det var nesten som å vaere på 17. mai, med korpsmarsj­er, mye folk, og glade smil alle veier.
GOD STEMNING: Laererkorp­set sørget for at det ble ekstra god stemning på åpningen. Det var nesten som å vaere på 17. mai, med korpsmarsj­er, mye folk, og glade smil alle veier.
 ??  ?? DANS: Elevene danset Blimeddans­en 2017. Sangen i år er Venn av TRXD ft. Ramón.
DANS: Elevene danset Blimeddans­en 2017. Sangen i år er Venn av TRXD ft. Ramón.
 ??  ?? FARGERIKT: Gangene på skolen har fått friske farger. Små og store ble invitert inn for å se hvordan det har blitt.
FARGERIKT: Gangene på skolen har fått friske farger. Små og store ble invitert inn for å se hvordan det har blitt.
 ??  ?? KLIPPET SNOREN: Elevrådsfo­rmannen fikk aeren av å klippe snoren, mens ordføreren og rektor holdt snoren.
KLIPPET SNOREN: Elevrådsfo­rmannen fikk aeren av å klippe snoren, mens ordføreren og rektor holdt snoren.
 ??  ?? BLOMSTER: Mens rektor delte ut egg til de som fortjente det, hadde ordfører Kjetil Glimsdal med en blomst til henne.
BLOMSTER: Mens rektor delte ut egg til de som fortjente det, hadde ordfører Kjetil Glimsdal med en blomst til henne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway