Grimstad Adressetidende

Seilerne beholdt plassen i 1. divisjon

Før forrige helgs seilas sto Grimstad Seilforeni­ng i fare for å rykke ned til 2. divisjon i seilsportl­igaen, men mannskapet fra Grimstad holdt heldigvis hodet kaldt da det gjaldt som mest.

- SEILING Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Forrige helg sikret de seg en flott 3. plass, da årets sesong ble rundet av med ligastevne i Moss.

Det ble en svaert spennende avslutning på årets sesong.

GSK stilte som underdogs og var i fare for nedrykk til 2. divisjon. Med senkede skuldre og innbitt «fighting spirit» stilte Georgios Nikoltis, Vidar Ljungstøm, Lars Ingeberg og August Austefjord på startsteke­n.

Knallstart

Det startet godt, og mannskapet sikret seier i første flight. Det satte virkelig standarden for resten av helgen, og guttene fra Grimstad Seilforeni­ng hadde faktisk ikke dårligere plassering enn en tredjeplas­s i noen av flightene.

De ble til slutt nummer tre, og sikret med det plass i 1. divisjon også neste år.

– Det var veldig gøy at vi klarte å beholde plassen. Og det er egentlig utrolig at vi klarte det. Seilsportm­agasinet sa at det bare var en matematisk sjanse for at vi skulle klare det, ettersom vi lå nest sist etter nest siste runde i Larvik. Fire lag rykker ned. Veldig artig at vi klarte det, stråler Georgios Nikoltis, som har vaert skipperen på båten.

Han forteller at de hadde skikkelig utur i runden i Larvik, der de var uheldige med forholdene, og der de rett og slett ikke fant flyten sammen. På Moss skjedde det noe med dem.

– Vi fikk inn Lars Ingeberg på laget, og da ble det mer fokus på taktikk enn på teknikk. Det hjalp betrakteli­g, sier Nikoltis.

Trenger båt

Skipperen forteller at det er gode lag som nå rykker opp fra 2. divisjon, så de er fint nødt til å få trent mer skal de klare å beholde plassen også neste år.

– Vi er nødt til å finne et bedre treningsop­plegg enn vi har i dag, og vi må få trent i lignende båter. I dag har vi ingen båter i Grimstad som er som denne (J70), så det er som å sammenlign­e formel 1 med rally. Vi må prøve å finansiere og få støtte til å kjøpe en lignende båt for å få et bedre grunnlag, sier skipperen.

I tillegg til Georgios Nikoltis Vidar Ljungstrøm, Lars Ingeberg og August Austefjord, har også Kamilla Valle Tangen, og Markus Vale seilt for i årets divisjon.

Seilsportl­igaen består av en 1. og en 2. divisjon med 15 seilforeni­nger i hver serie, og det er de to øverste plassene i 2. divisjon som kvalifiser­er til opprykk til 1. divisjon.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: TROND R. TEIGEN-NORSK SEILSPORTS­LIGA ?? SUKSESS: Grimstad-seilerne gjorde virkelig jobben sist helg, og sikret videre seiling på øverste nivå. Her ser vi blant andre Georgios Nikoltis og AugustAust­efjord i aksjon.
BEGGE FOTO: TROND R. TEIGEN-NORSK SEILSPORTS­LIGA SUKSESS: Grimstad-seilerne gjorde virkelig jobben sist helg, og sikret videre seiling på øverste nivå. Her ser vi blant andre Georgios Nikoltis og AugustAust­efjord i aksjon.
 ??  ?? FORNØYDE: Mannskapet til Grimstad seilforeni­ng var godt fornøyde med egen innsats. F.v. Georgios Nikoltis, August Austefjord, Vidar Ljungstrøm og Lars Ingeberg
FORNØYDE: Mannskapet til Grimstad seilforeni­ng var godt fornøyde med egen innsats. F.v. Georgios Nikoltis, August Austefjord, Vidar Ljungstrøm og Lars Ingeberg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway