Grimstad Adressetidende

Søndag sykler Røinås lagtempo i VM

Fire utøvere fra Sørild deltok på Agders lag som kjempet om heder og aere i kretskampe­n på Osterøy sist helg.

- FRIIDRETT Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Årlig arrangerer Osterøy IL kretskamp for 13- og 14-åringer, der Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane stiller lag.

45 utøvere fra Agder var på plass sist helg, deriblant de fire utøverne Rebekka Haaland, Jonathan Askeland, Kristine Moland Leiknes og Jo Ølberg fra Sørild.

Perset med en halvmeter

Våre utøvere imponerte med gode prestasjon­er, i kjente øvelser så vel som i mer ukjente øvelser. Her ble de nemlig utfordret i øvelser de sjelden deltar i, noe som både var utfordrend­e og gøy.

Jonathan Askeland perset med fem centimeter i høyde, og hoppet 1,46. Han ble til slutt nummer seks. På 60 meter løp han på tiden 9,47, det holdt til en sjette plass i sitt heat. I kulekonkur­ransen ble det en 13. plass. 7,01 ble lengden. Askeland deltok i gutter 14 år.

I samme klasse deltok Jo Ølberg. På 60 meter ble han nummer fem i sitt heat på tiden 8,51. I lengde ble det en 9. plass med 4,76, på 600 meter ble det 4. plass i sitt heat med tiden 1.38,31. Han deltok også i tresteg, som er en øvelse Sørildutøv­erne ikke gjør så ofte. Her perset han med over en halvmeter! Han hoppet 11,06, og endte med det på en 4. plass.

– Han var veldig fornøyd med trestegkon­kurransen. Han traff planken godt, og stega godt ut, forteller Lena M. Johansen, som var med som en av lederne for Sørild- og Agder-utøverne.

Bra opplegg

Rebecka Haaland ble nummer fem i sitt heat på 60 meter, nummer seks sammenlagt på 60 meter hekk med ny pers på 11,33, tok en 10. plass i lengde, og ble nummer åtte i tresteg med ny pers på 9,10.

Kristine Moland Leiknes hoppet stav, en øvelse hun ikke har gjort så mye. Hun tok en sterk 4. plass med et hopp på 1,92.

– Hun ble tryggere og tryggere underveis i konkurrans­en, og det som var så fint på Osterøy, var at andre trenere, som kan mer om øvelser som tresteg, hjalp til selv om de også hadde sine egne utøvere med, sier Johansen. Det ble 4. plass i spyd, mens hun så vidt karret seg til finalen på 60 meter hekk etter å ha gjort kollbøtte på en av de siste hekkene. Hun løp likevel inn på tiden 12,01. I finalen klinket hun til med tiden 9,77, som er personlig rekord. Det holdt til seier. På 200 meter hekk fikk hun sølv.

Kretslaget fra Agder fikk 197 poeng, og endte til slutt på en 3. plass. Hordaland vant.

På lørdagskve­lden hadde utøverne bankett.

– Det var et utrolig bra opplegg på Osterøy, og konkurrans­er som dette er så viktig for utøverne. Det er mye frafall i klassene 13–14 år, så dette gjør at de ønsker å fortsette, sier Johansen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SØRILDS UTØVERE: F.v. Rebecka Haaland, Jonathan Askeland, Kristine Moland Johansen, og Jo Ølberg.
FOTO: PRIVAT SØRILDS UTØVERE: F.v. Rebecka Haaland, Jonathan Askeland, Kristine Moland Johansen, og Jo Ølberg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway