Grimstad Adressetidende

Opplaering i dugnadsånd

-

Sist tirsdag inviterte

kommunen lag og foreninger til åpent møte for å snakke om hvordan innvandrer­e og flyktninge­r kan engasjeres til frivillig innsats. Å delta i organisasj­onslivet vil øke integrerin­gen, gi nykommerne en bedre forståelse av det norske samfunnet, samtidig som de represente­rer en ressurs.

Behovet for frivillig

innsats og dugnadsarb­eid er naermest umettelig. Mye av virksomhet­en er bygd på at foreldre og medlemmer stiller opp og yter sitt bidrag gjennom praktisk arbeid. Det er ingen tradisjone­r eller kultur for at man kan kjøpes seg fri, heldigvis.

Det å løse

oppgavene i fellesskap bygger identitet og styrker fellesskap­et på en møte som betaling av en faktura aldri vil gjøre. På denne bakgrunn er det en suksessfak­tor at alle blir oppmuntret og oppfordret til å ta i et tak. Det omfatter selvsagt også innvandrer­e.

Vi nordmenn oppleves

som reserverte, og vi venter muligens for ofte at initiative­t skal komme fra noen andre. Men Papy Kanda-Kanda, som kom til Norge fra Kongo for 15 år siden, ga tydelig beskjed på møtet med foreningen­e: «Gi dem oppgaver, still krav til dem. Det gir dem mestrings følelse. Da føler de at de er med i samfunnet».

Grimstad er en

foregangsk­ommune i integrerin­gen av flyktninge­r. Tirsdagens møte var et nytt eksempel på dette.

 ??  ?? FRIVILLIGH­ETSKVELD: Tirsdag var det frivilligh­etskveld på rådhuset. Temaet var hvordan bruke innvandrer­e som en ressurs i organisasj­onslivet.
FRIVILLIGH­ETSKVELD: Tirsdag var det frivilligh­etskveld på rådhuset. Temaet var hvordan bruke innvandrer­e som en ressurs i organisasj­onslivet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway