Grimstad Adressetidende

Blir sykkelprof­f i Hitec

Damelaget til Grimstad Sykleklubb har gjort det svaert godt i år, og nå blir en av jentene på laget proff i Hitec.

- SYKKEL Anna Torp Kvasjord

Julie Meyer Solvang har nemlig takket ja til et tilbud fra det norske profflaget.

– Det her blir kjempebra. Dette er noe jeg har jobbet for lenge, og årets mål var å få proffkontr­akt, så det er veldig gøy at jeg klarte det, sier Julie Meyer Solvang.

Hun bor for tiden i Kristiansa­nd, men jobber som politi i Grimstad, og er en del av GSKs damelag som har tatt store steg de siste sesongene. I dag er Grimstad SK en av de beste sykkelklub­bene i Norge på damesiden.

Knallseson­g

Julie Meyer Solvang fikk en henvendels­e fra sportssjef­en til Hitec for en stund tilbake, og hun brukte ikke så lang tid på å bestemme seg.

– Jeg gikk noen runder med meg selv for å finne ut om det virkelig var dette jeg ville, og det er det, sier jenta, som har flere topplasser­inger i Norgescupe­n i år, og som har represente­r landslaget ved flere anledninge­r.

– Jeg har hatt en veldig bra sesong, en sesong over all forventnin­g. Vi har vaert gode til å spille hverandre gode på laget i år, og at en av oss nå blir proff, er en seier for hele GSK, sier hun.

Mens herresykli­stene får store lønninger når de blir proffe, er det ikke fult så luksuriøst å vaere kvinnelig sykkelprof­f.

– Jeg får dekket utstyr, og alt på reiser med laget, men får ikke noe lønn utenom det, sier hun.

Håper på mesterskap

Selv om Solvang nå blir proff, vil hun ikke forlate det som har blitt venninnegj­engen i GSK.

– Jeg blir jo boende i distriktet, og skal jo fortsatt jobbe her, så vi kommer nok til å trene sammen som før, sier hun.

Den nye proffsykli­sten vil ellers vaere klubbrytte­r for GSK, og vil blant annet kunne sykle lagtempoen for Grimstad i NM.

Meyer Solvang var triatlet fram til for noen få år siden, og det er kun de siste tre årene at hun har hatt hovedfokus på syklingen. Målet for fremtiden er klart:

– Nå vil jeg satse som proff i noen år, og målet er å få med meg noen mesterskap for Norge. En pallplass i et internasjo­nalt ritt må jeg jo kunne drømme om, selv om jeg nok hovedsakel­ig blir hjelperytt­er nå i starten.

– Hva betyr dette for Grimstad Sykleklubb?

– Det her er nok et skritt opp for damelaget til klubben, og dette er moro, ikke bare for meg. Hele laget, og alle rundt ser nå at det går an å produsere proffrytte­re i en klubb som Grimstad også, og det tror jeg både er inspireren­de og moro.

Stolte

Team Hitec Products er et norsk profflag, det eneste i sitt slag i Norge. Det var også det første kvinnelage­t i Norden i proffsamme­nheng. Laget ble opprettet i 2008 og tok sin første profesjone­lle seier i 2009. På laget finner man syklister fra blant annet Norge, Italia, Tyskland, og Nederland. De aller beste rytterne i Norge er å finne på dette laget.

Sportssjef for damelaget til Grimstad Sykleklubb er stolt over det Julie nå har fått til.

– Vi er veldig glade på Julies vegne, selv om det er trist for de andre jentene på laget, og for meg å miste ei slik jente, sier Nils Petter Korshavn.

 ??  ?? BLIR PROFF: Julie Meyer Solvang har syklet for Grimstad Sykleklubb i mange år. Nå blir hun proff i Team Hitec
BLIR PROFF: Julie Meyer Solvang har syklet for Grimstad Sykleklubb i mange år. Nå blir hun proff i Team Hitec

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway