Grimstad Adressetidende

Grimstadgu­tter sykler VM

Sykkel-VM i Bergen starter denne helgen, og søndag står to Grimstad-gutter på startstrek­en.

- SYKKEL

Fridtjof Røinås og Mathias Skjold sykler for Team Sparebanke­n Sør, som er et av fire norske lag som har fått muligheten til å delta på lagtempoen i årets verdensmes­terskap.

Fredag kom laget til Bergen, og det kribler.

– Jeg tror alle guttene her gleder seg til dette. Nå har jeg ikke rukket å prate så veldig mye med dem ennå, siden vi akkurat har kommet, men det er klart de synes det er moro å delta i verdensmes­terskapet på hjemmebane, sier Atle Kvålsvoll, som har vaert en del av Team Sparebanke­n Sør siden de startet opp.

Som kjent manglet laget sponsormid­ler slik at de kunne fortsette, så årets VM blir det siste rittet Team Sparebanke­n Sør-rytterne har sammen, før laget legges ned.

Kjøresterk­e

– Det er ingen her som hadde håpet at det skulle skje at vi måtte legge ned laget, men slik er toppidrett­en. Nå må vi bare prøve å holde fokus helt til målstreken, og prøve å nyte dette løpet her, sier Kvålsvoll.

Laget som stiller til start på søndag ble tatt ut tidlig, og de har brukt den siste uka sammen for å finpusse lagtempo-formen.

– Laget vårt har aldri kjørt lagtempo sammen, så det er nytt for oss det her, men det er kjøresterk­e gutter, så jeg tror de kommer til å bite bra ifra seg, sier Kvålsvoll, som håper de i alle fall skal bli beste norske lag.

På laget sykler Grimstadgu­ttene Fridtjof Røinås og Mathias Skjold, i tillegg finner vi Herman Dahl, Andreas Vangstad. Kristian Aasvold, og Trond Håkon Trondsen.

Det er 30 lag som får delta på lagtempoen i VM. De siste årene er det ikke alle lag som har takket ja til å delta, og da gir de muligheten til lag fra arrangemen­t-landet. Dermed ble det plass til blant andre Team Sparebanke­n Sør.

I dialog med nye lag

Lagtempoen blir det aller siste lagkamerat­ene gjør sammen, før de nå går hver sin vei.

– Vi prøver å finne lag til utøverne nå, slik at de kan videreutvi­kle seg videre den kommende sesongen. Mange har fått seg lag, mens noen ikke har det, sier Kvålsvoll.

Fridtjof Røinås er ifølge Atle Kvålsvoll i dialog med flere lag, mens Mathias Skjold foreløpig ikke har fått noen tilbud.

Lagtempoen for menn i VM er søndag klokken 15.35.

 ?? ARKIVFOTO ?? VM-KLAR: Fridtjof Røinås er i dialog med flere lag med tanke på neste sesong. Søndag sykler han siste ritt for Team Sparebanke­n Sør, når det er VM på hjemmebane i Bergen.
ARKIVFOTO VM-KLAR: Fridtjof Røinås er i dialog med flere lag med tanke på neste sesong. Søndag sykler han siste ritt for Team Sparebanke­n Sør, når det er VM på hjemmebane i Bergen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway