Grimstad Adressetidende

Lettsyklet tur rundt Grefstad

Sommeren er definitivt på hell, og høsten er her. Årets siste sykkelpost er spar tre i kortstokke­n, og er en lettsyklet rundtur i landlige omgivelser.

- SYKKELPOST Christine Mikkelsen Folkehelse­koordinato­r

Turen tar utgangspun­kt i parkerings­plassen ved lysløypa på Fevik. Et par hundre meter inn i lysløypa ligger Hauslandst­jenna, som har en fin badeplass og flotte benker og bord, dersom du vil ta en rast etter turen.

På selve sykkelture­n passerer du Moy gamle skole. Dette var den andre skolen som ble opprettet i gamle Fjaere kommune og var skole for Moy krets fra 1864 til 1957. Skolebygge­t er i dag i privat eie.

Asfalt og hard grus

Fra Grimstad kjører man fylkesvei 420 mot Fevik og Nedenes. Ta av til venstre til Hausland før veien går nedover mot Strand hotell. Ta deretter til høyre i første kryss. Følg veien oppover til du får lysløypa med parkerings­plass på venstre side.

Turen går på asfalt og hard grus, på gang- og sykkelvei og på lite trafikkert vei, med unntak av noe trafikk i forbindels­e med kjøring av barn til Annemorhus­et barnehage.

Selve rundturen er lite kupert, men det er en liten stigning fra fylkesvei 420 til lysløypa.

Turbeskriv­else

Følg gang- og sykkelveie­n fra lysløypa tilbake til innkjørsel­en fra fylkesvei 420 og kryss veien. Følg veien nedover. Du går igjennom et landlig område, med jorder, landbruk og småbebygge­lse. Etter cirka en kilometer passerer du Øvre Grefstad og deretter nedkjøring­en til Grefstadvi­ka friområde.

Følg veien videre, den har nå gått over til å bli en grusvei. Etter hvert får du Annemorhus­et barnehage på høyre side. Veien går da opp en liten bratt bakke før den svinger skarpt til høyre.

Følg veien gjennom gårdstunen­e på Moy. Fortsett forbi nedkjørsel­en til Moysand og fortsett opp til Moy gamle skole. Her svinger veien til venstre og fortsetter ut til fylkesvei 420. Kryss veien og følg gang- og sykkelstie­n langs fylkesvei 420 tilbake. På tilbakevei­en passerer du Skogheim gartneri, fotballban­en på Moy, Fevik steinindus­tri og byggefelte­ne Vestre og Østre Moåsen.

Stikkord

Stikkord for tren er kulturland­skap, Moy gamle skole, og badeplass. Postkassen er plassert langs veien i naerheten av Moy gamle skole og står ute i perioden 16. september til 9. oktober. Registrer deg med navn og telefonnum­mer og delta i trekning av fine premier ved sesongens slutt. Når denne siste sykkelpost­en tas inn vil vi trekke heldige vinnere blant alle som har registrert seg på en eller flere av sykkelpost­ene gjennom sesongen. Det trekkes også sykkelkort­stokker på hver av sykkelpost­ene.

 ??  ?? KART: Her ser du kartet over rundturen rundt Grefsen. En nokså lettsyklet tur på fem kilometer.
KART: Her ser du kartet over rundturen rundt Grefsen. En nokså lettsyklet tur på fem kilometer.
 ??  ?? GRUS: Sykkelture­n går på hard grus, asfalt, på gang og sykkelvei og på lite trafikkert vei.
GRUS: Sykkelture­n går på hard grus, asfalt, på gang og sykkelvei og på lite trafikkert vei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway