Grimstad Adressetidende

Jubelhelg for Jerv og Amazon

Publikum, støtteappa­rat, trener og spillere var samstemte og jublende etter Amazons 2–1 seier mot Uraedd lørdag. – Det var veldig gøy, var setningen som gikk igjen på Levermyr.

- Gro Austenå Berg

Fotballpub­likumet på Levermyr har hatt mye å glede seg over i helgen. Lørdag seiret Amazon over Uraedd, mens Jerv slo Sandnes Ulf søndag.

Det var en trå første omgang med mange sjanser, men ingen mål for hjemmelage­t. I andre omgang løsnet det i det 68. minutt da Cathrine Dyngvold fikk puttet ballen i mål.

Intense sluttminut­ter

Det skulle ta ni minutter før det igjen ble uttelling for hjemmelage­t, og Isabella Hayes fikk Amazon opp i en 2-0-ledelse. Deretter var det bare å holde på seieren helt inn. Uraedd kjempet til siste slutt og det ble en intens og nervepirre­nde kamp med mange krefter i sluttminut­tene etter at bortelaget også scoret. Amazon viste vilje og kunne til slutt konstatere at seieren mot tabelltoer­en var innkassert.

– Jeg synes vi var mye bedre enn dem i første omgang. I dag synes jeg vi sto fram kjempebra, som et godt lag. Vi jobbet for hverandre, kriget og skapte sjanser og vi rydder godt bak, sier Dyngvold.

– Vi fortjente å vinne, og det er gøy. Det hadde vaert veldig typisk oss å slippe inn det siste så det hadde blitt 2-2, men vi klarte det, stråler hun.

Sjansestat­istikken

Trener Tommy Egeli er naturlig nok også glad.

– Totalt sett vant vi sjansestat­istikken 7-4, sier Egeli, og fortsetter:

– Vi var så farlige når vi kom på kontring, at de sliter, sier han om Uraedd som blant annet har superspiss­en Melissa Wiik på laget.

Han mener at Uraedd «slo» mye langt, og at Amazon lot dem gjøre det, mens de lå lurt tilbake og ga dem trøbbel.

– Det som er gøy, er at dette er et blitt et sørlandsla­g. Vi har spillere fra Flosta, Lyngdal, Donn, Trauma og så videre, og jeg synes vi har noe unikt der hvor andre må hente spillere alle andre plasser ifra, sier treneren som da han overtok, flagget at han ønsket å bidra til at Amazon skulle bli hele Sørlandets lag.

Uraedd naermer seg toppserien.

– Det er gøy å vaere det beste laget mot dem, synes jeg, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? KONDIS: Det var et utholdende Amazon-lag som lørdag møtte Uraedd på levermyr. Her er Cathrine Dyngvold (t.h.) i farta. Kampen var for øvrig gratis for tilskuerne etter at laget har inngått et samarbeid med Demensfore­ningen i Grimstad. Lørdag samlet de...
KONDIS: Det var et utholdende Amazon-lag som lørdag møtte Uraedd på levermyr. Her er Cathrine Dyngvold (t.h.) i farta. Kampen var for øvrig gratis for tilskuerne etter at laget har inngått et samarbeid med Demensfore­ningen i Grimstad. Lørdag samlet de...
 ??  ?? HOLDT UT: Det var noen intense minutter for å holde på seieren mot slutten av kampen.
HOLDT UT: Det var noen intense minutter for å holde på seieren mot slutten av kampen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway