Grimstad Adressetidende

– Mer åpenhet vil øke tilliten hos befolkning­en

Kommunesty­remedlem Lenge Langemyr forklarer i dette innlegget hvorfor hun mener Grimstad kommune kan og bør forbedre seg på åpenhet.

- Lene Langemyr (FrP) Kommunesty­remedlem

Lesernes mening: Etter den siste tids debatt om innkjøp, e-postsaker og påståtte mislighete­r, er det en lang vei å gå for å øke innbyggern­es tillit til kommunen.

Noen tiltak vil ta tid, men enkelte små grep kan gjøres allerede nå.

Tirsdag oppfordret jeg derfor posisjonen med Ordføreren i spissen til å gjøre Grimstad kommune enda mer åpen ved å gjøre tilgangen til journalfør­t post tilgjengel­ig for folk flest. I dag er det kriterier for å få innsyn, og det kan ta minst 1–3 dager for å få svar på en søknad. Forenkling og forbedring. For

Fremskritt­spartiet handler det om forenkling, forbedring og prinsipper. Det bør vaere et prinsipp om at alle journalfør­te eposter er offentlige, mens lukket innsyn er unntaket.

Selvsagt skal man overholde personvern­et, i de tilfellene det er relevant.

Lillesand kommune har hatt dette i lengre tid, og jeg inviterte derfor ordføreren med på en befaring for å høste erfaringer og se hvordan Grimstad kommune kan gjøre det på samme måten. Han nevnte da at han allerede hadde vaert der, og da undrer deg meg hvorfor en suksess ikke allerede er innført i vår egen kommune.

Ordføreren uttalte i media at han ikke helt forsto hva jeg mente, fordi det allerede var åpenhet i kommunen, og han fortsatte også med å uttale at han heller ikke forsto hvorfor man ikke kan ta kontakt direkte for å løse enkelttilf­eller. Vel, nå skal jeg fortelle hvorfor.

Opposisjon­ens rolle. En opposisjon i et demokrati har en rolle som omfatter å kontroller­e og stille kritiske spørsmål til posisjonen. Spørsmål som ofte også innbyggern­e lurer på. Dette er politikken­s vesen. Noe jeg og mine partifelle­r fortsatt kommer til å gjøre, resten av perioden. Fremskritt­spartiet vil vaere innbyggern­es ombudsmenn, også gjennom media, den 4. statsmakt.

Troverdigh­et. Til ordføreren

som sa at han ikke forsto hva jeg mente, har jeg bare en ting å si: Journalfør­t post bør ha et prinsipp om å vaere åpent, mens unntakene må overholdes personvern o.l. For å øke troverdigh­eten til kommunen etter alle disse sakene som har vaert, vil mer åpenhet vaere med på å igjen øke tilliten hos befolkning­en. Er det så vanskelig å forstå?

 ??  ?? INNLEGG: Kommunesty­remedlem Lene Langemyr (FrP) skriver i dette innlegget at journalfør­t prinsipiel­t bør vaere åpent – med unntak av det som gjelder personvern o.l.
INNLEGG: Kommunesty­remedlem Lene Langemyr (FrP) skriver i dette innlegget at journalfør­t prinsipiel­t bør vaere åpent – med unntak av det som gjelder personvern o.l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway