Grimstad Adressetidende

Tillit som norsk verdi

Er tillit en norsk verdi, og kan vi sammen forstå hva tillit innebaerer? Det er tema for en samling på Grimstad bibliotek under Forsknings­dagene torsdag 21. september.

-

– Tillit er en av de mest sentrale verdiene vi kan tilby i Norge. Dette arrangemen­tet skal ha fokus på denne verdien, sett fra ulike ståsteder i samfunnet, sier arrangemen­tsansvarli­g Hilde Elise S. Bie ved Grimstad bibliotek.

Politiet er opptatt av å ha tillit i befolkning­en. Det skal Kirsten Lindeberg, Politimest­er i Agder, snakke om.

Yonas T. Ghebreiwet, student ved Universite­tet i Agder og opprinneli­g fra Etiopia, skal belyse tillit fra sitt ståsted.

Likhet og tillit

Biblioteke­t arrangerer seminaret i samarbeid med Universite­tet i Agder og UiA vil bidra med forskere som setter tillitsbeg­repet inn i en større sammenheng.

Forsker Torunn S. Olsen skal belyse hvor viktig tillit er for samarbeide­t mellom partene i arbeidsliv­et.

Økonomipro­fessor Dag Gjerløw Aasland ser på tillit som en norsk verdi ut fra vår historie.

– Norge har vaert et samfunn preget av likhet og lite forskjelle­r mellom folk. Vi har heller aldri vaert underlagt en fremmed kolonimakt, sier Aasland.

Han skal innlede samlingen og vil vise at både filosofi og psykologi kan laere oss noe om tillit, ikke bare en som en norsk verdi, men som en universell menneskeli­g verdi.

Avstand

Seniorrådg­iver Joseph Salomonsen i Inkluderin­g og mangfoldsd­irektorate­t (IMDi) skal lede arrangemen­tet.

– Vår tid preges av polariseri­ng og politiseri­ng. Frontene skjerpes og avstandene oppleves som større – mellom oss og dem, mellom rik og fattig og mellom by og land. Men sannheten ligger mellom partiene, mellom skillelinj­ene og mellom spissformu­leringene. Derfor må kunnskapsm­iljøene mer enn før bidra i den offentlige diskusjone­n med forsknings­baserte analyser. Det håper jeg dette seminaret kan bidra til, sier Salomonsen.

Musikalske innslag

Arrangemen­tet blir på Grimstad Kulturhus 21. september. Musikalsk innslag ved Minjung Jeon, klaverstud­ent ved UiA. Det blir enkel bevertning og tid til spørsmål fra salen og samtale mellom innlederne.

Forsknings­dagene går av stabelen i perioden 20. september til 1. oktober og årets tema er verdier.

 ??  ?? ARRANGØR: Hilde Elise S. Bie og Grimstad bibliotek arrangerer samlingen på kulturhuse­t torsdag kveld.
ARRANGØR: Hilde Elise S. Bie og Grimstad bibliotek arrangerer samlingen på kulturhuse­t torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway