Grimstad Adressetidende

Kjørte i midtrekkve­rket

En 21 år gammel mann fra Grimstad er anmeldt for uaktsom kjøring etter at bilen hans smalt inn i midtrekkve­rket på E18 lørdag kveld.

-

Det var klokken 20.16 lørdag kveld at politiet fikk inn melding om at en personbil hadde kjørt inn i midtrekkve­rket på E18 i avkjørings­feltet til Nedenes retning Grimstad. Fire personer var i bilen. En 21 år gammel mann fra Grimstad hadde kjørt ned rundt 38–40 meter av midtrekkve­rket på stedet. Både lege, ambulanser og politi ankom.

Beholder lappen

Etter at helseperso­nell på to ambulanser og legebilen hadde undersøkt de fire i bilen, som i tillegg til sjåføren var en mann på 22 år samt to kvinnelige passasjere­r på henholdsvi­s 16 og 17 år, ble det klart at ingen behøvde å bli med inn på sykehus. – Her har midtrekkve­rket virkelig gjort jobben sin med å hindre bilen i å komme over til motsatt trafikk og samtidig redusere farten fort på kjøretøyet. Av den grunn av de fire i bilen sluppet unna sammenstøt­et uten skader, sier skadesteds­leder Laurits Pedersen ved Grimstad politistas­jon.

Etter å ha konferert med politiets innsatsled­er Nils Erik Usterud kan politibetj­ent Pedersen fortelle at bilfører beholder lappen etter at saken er forelagt vakthavend­e politijuri­st, men at det opprettes sak på forholdet.

Blir anmeldt

– Ettersom det ikke er snakk om personskad­er, men materielle skader og skader på tredjemann­s eiendom er dette mer en forsikring­ssak. Politiet har opprettet trafikksak på hendelsen, forteller politibetj­ent Laurits Pedersen. – I forbindels­e med at bilfører har vridd på seg for å skulle overrekke noe til en av de to i baksetet, har 21-åringen vridd på rattet og dermed truffet autovernet. Han blir dermed anmeldt for uaktsom kjøring, men hvor stor boten er i slike saker, kan jeg ikke si per nå. Dette avgjør politijuri­st, sier operasjons­leder i Agder politidist­rikt, overbetjen­t Per Kristian Klausen.

Ettersom ulykken fant sted på E18 ved enden av avkjørings­rampen til Nedenes, og bilberger var raskt på stedet, kunne trafikken ledes av E18 på stedet på avkjørings­rampen og så ut via påkjørings­rampen igjen rett ovenfor.

 ?? FOTO:TIPSER ?? UAKTSOMHET: Føreren beholder lappen, men det opprettes sak på forholdet.
FOTO:TIPSER UAKTSOMHET: Føreren beholder lappen, men det opprettes sak på forholdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway