Grimstad Adressetidende

Snart «Spis for 100» igjen

Byens spisestede­r går igjen sammen om å lokke folk til byen med middag for en hundrelapp.

- Martin Haugen

«Spis for 100» har i årevis vaert et populaert konsept i andre byer, og i mai fikk grimstadfo­lk for første gang prøve konseptet i egen by.

Vrien her var at hver dag hadde sitt eget tema, slik at man kunne spise forskjelli­ge ting de ulike dagene.

Dette ble godt mottatt, og derfor gleder Grimstad min by og restaurant­ene seg til å gjenta suksessen 10.–13. oktober.

– Vi har fått tilbakemel­dinger om at det var veldig positivt å gjøre det med «grimstadvr­ien», altså at det er forskjelli­ge temaer de ulike dagene, sier Anna Elise Svennevig, daglig leder i Grimstad min by.

– Det var mange som var ute og spiste hver dag da vi hadde det sist, sier hun.

Planen er at de samme 12 stedene som var med sist, skal vaere med denne gangen også.

Fikk skryt

Grimstad min by gjør mye forskjelli­g for å skape mer liv i sentrum, men «Spis for 100» har skilt seg ut.

– Det er en av tingene som virkelig har slått til med en gang. Det gjør at folk går og handler mer i byen også, sier Svennevig.

Hun tror en viktig grunn til suksessen i vår, var at de forskjelli­ge spisestede­ne la mye arbeid i det, og serverte god mat i gode porsjoner.

– Alle leverte god og nok mat. Det skal vaere et ordentlig måltid. Jeg er veldig stolt av at de la seg i selen, sier hun.

Hans Petter Klemmetsen på Smag og behag, som er styremedle­m i Grimstad min by, gleder seg til en ny runde med «Spis for 100».

– Vi fikk veldig mye skryt sist for at det var forskjelli­g tema de ulike dagene. Det blir sånn at folk kan smake forskjelli­g mat de forskjelli­ge dagene, sier han.

Bruker sesongens råvarer

I mai var det familiedag, kjøttdag, sjømatdag og vegetardag.

– Blir det de samme temaene som sist, eller gjør dere noen justeringe­r?

– Ja, det blir de samme temaene. Det eneste vi gjør litt annerledes er at det blir «grønt tema» på fredagen, ikke ren vegetar, sier Klemmetsen.

– Er det andre råvarer som er naturlige å bruke nå om høsten?

– Gartnerien­e har fortsatt mye deilige råvarer igjen etter sommeren og det har blitt høst. Det er sopp og det ene med det andre. Vi må bruke sesongens råvarer, og det er mye godt å få tak i, sier Klemmetsen.

Denne utgaven av «Spis for 100» sammenfall­er med Kulturnatt 13. oktober.

– Det var et yrende liv i gatene sist, og nå er det Kulturnatt også. Det kan bli en flott kombinasjo­n med mye folk i gatene, sier han.

 ?? ARKIVFOTO ?? KLARE IGJEN: Anna Elise Svennevig i Grimstad min by, og Hans Petter Klemmetsen på Smag & Behag, gleder seg til en ny runde med Spis for hundre.
ARKIVFOTO KLARE IGJEN: Anna Elise Svennevig i Grimstad min by, og Hans Petter Klemmetsen på Smag & Behag, gleder seg til en ny runde med Spis for hundre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway