Grimstad Adressetidende

– Det er en viktig nisje

Sesongens program fra Musikkens venner er større enn vanlig. Ti konserter skal gjennomfør­es før sommeren 2018.

- MUSIKKENS VENNER Gro Austenå Berg

– Det som først og fremst er spesielt i år, er at vi har åtte konserter som er arrangert av Musikkens venner alene, og to konserter som er samarbeid, forteller styremedle­m Helene Hellerud.

Variert

Allerede torsdag 21. september er de i gang, og da med «Hvem drepte sopranen?», en spesiell konsert der ingen får forlate lokalet før mordmyster­iet er løst.

– Det er sopran Maren Myrvold og Marita Kjetland Rabben på piano, sier Hellerud.

Programmet prøver de å få så variert som mulig for å treffe flest mulig.

– Noen er glad i strengemus­ikk, andre i sang og noen i piano, fortsetter hun.

Samarbeide­t

– Vi prøver å ha noen lørdagskon­serter og noen kveldskons­erter, forteller Karin Jahren, også hun styremedle­m i foreningen.

– Vi har lagt oss på at musikerne får ta del i når det passer dem, legger de til, men forklarer også at de prøver å unngå at konsertene kolliderer med for eksempel teaterfore­stillinger, slik at flest mulig kan få dem med seg. Ifølge styremedle­mmene er lørdagskon­sertene, som de også kaller kafékonser­ter, veldig populaere. Da kan publikum også få seg litt kaffe og noe å bite i.

– Det er tre av disse i løpet av sesongen 2017/2018.

Nyttårskon­serten er også en populaer tradisjon.

– Den er alltid på den første fredagen i det nye året, sier Jahren.

To av konsertene arrangeres sammen med andre, og i desember inviterer Musikkens venner sammen med Teaterets Venner til medlemstur med buss til Kilden for å se førjulens store oppsetting av Nøtteknekk­eren.

Det andre konsertsam­arbeidet er med kulturhuse­t i februar neste år. Da vises «Image in my music – et multimedia og multi dimensjona­lt show» i Catilina.

Musikkens venner har ca. 300 medlemmer og konsertene foregår stort sett i rådhussale­n. Hvor mange som kommer for å oppleve konsertene, varierer.

– Vi gleder oss veldig til Pan blir konsertsal. Catilina er av og til for stor, sier de og opplyser at billettene kan kjøpes hos Agder Musikk eller i døren.

– Det er en nisje, men vi synes det er viktig å ha et klassisk musikktilb­ud også, avslutter Hellerud.

 ??  ?? KONSERTER: Karin Jahren (t.v.) og Helene Hellerud, styremedle­mmer i Musikkens venner, med sesongens program. Foreningen drives på frivillig basis og de er takknemlig­e for støtte fra kommunen og Norsk kulturråd.
KONSERTER: Karin Jahren (t.v.) og Helene Hellerud, styremedle­mmer i Musikkens venner, med sesongens program. Foreningen drives på frivillig basis og de er takknemlig­e for støtte fra kommunen og Norsk kulturråd.
 ??  ?? TRADISJON: Nyttårskon­sert med Den kongelige norske marines musikkorps i Catilina er alltid populaer. Dette bildet er fra 2015.
TRADISJON: Nyttårskon­sert med Den kongelige norske marines musikkorps i Catilina er alltid populaer. Dette bildet er fra 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway