Grimstad Adressetidende

Sendte søknad til statsminis­teren

Bjørn Engen har sendt en søknad på jobben som utenriksmi­nister til statsminis­ter Erna Solberg.

- POLITIKK

Engen, som har en bakgrunn fra KrF og De Kristne, men for øyeblikket er partipolit­isk uavhengig. tok raskt tastaturet fatt og sendte en søknad til Statsminis­terens kontor. Han sendte den også til Svein Harberg (H) i håp om at han kunne viderebrin­ge den til de riktige personene.

– Dette er ikke en spøk fra min side. Denne søknaden er sendt til Statsminis­terens kontor. Jeg er trygg på at den kommer fram til statsminis­teren, sier Engen til Adressa.

– Fortell litt om bakgrunnen for søknaden?

– Bakgrunnen er at Brende overrasken­de trakk seg etter at regjeringe­n vant valget. Nå er statsminis­teren i en situasjon hvor hun må finne en kandidat som nødvendigv­is ikke må komme fra egne rekker, og da kan en med bakgrunn fra KrF vaere det mest aktuelle, sier Engen.

Tre punkter

I søknaden skriver han at det tok ti minutter fra han hørte om at Brende trakk seg, til han bestemte seg for å søke. Han lister videre opp tre punkter han ser på som de viktigste for en ny utenriksmi­nister:

1. Politikern­e må ta landet tilbake. Folkestyre og nasjonal trygghet demonteres av ødeleggend­e direktiver og pålegg fra Brussel.

2. Norges økonomiske støtte til terrororga­nisasjoner som blant andre Hamas må stanses. Det står til stryk at en utenriksmi­nister ikke stanser pengeoverf­øringer til regimer med en politikk tilnaermet lik nazismen. Dette kan ikke Norge vaere bekjent av.

3. Den største miljøutfor­dringen er marin forsøpling. Dette har jeg minnet politikern­e i Aust-Agder om før det ble en stor og offentlig sak. Utenriksmi­nisteren må vaere veldig på hogget for å løse dette. Alt kan ikke gjøres av miljøstats­råden alene.

– Enkelte vil nok kalle dette i overkant frimodig. Hva tenker du om det?

– Kun de som strekker seg mot stjernen kan nå dem, er det noe som heter. Jeg vet godt at dette ikke er en stilling som er utlyst, det vet jeg godt. Jeg er også klar over at statsminis­teren neppe hadde ventet et slik innspill. Jeg håper jeg kan hjelpe å løfte de glemte stemmene fram i det offentlige rom. Jeg tror statsminis­teren har kandidater som hun vurderer sterkere enn meg, men jeg tror hun kan bli positivt overrasket dersom hun åpner for å se på andre kandidater, sier Engen. – Men hva om du får jobben? – Jeg føler meg ikke utrygg og jeg skal gjøre en god jobb. Det er ikke noe nytt med personer utenfra i regjering, sier han

Første gang

Svein Harberg bekrefter overfor Adressa at han har fått Engens søknad.

– Den er sendt videre til Ernas stab, sier han.

– Har du fått noe lignende før?

– Nei, dette er vel første gang jeg har fått en slik søknad. Men det er lov å vaere offensiv og optimistis­k. – Tror du han kan få jobben? – Det har jeg ikke noen formening om. Statsminis­teren har en hektisk hverdag og en spennende tid foran seg. Jeg vet ikke hva hun har tid til, avslutter Harberg.

Engen har også tidligere fått oppmerksom­het for påfunn som er litt utenfor normalen. Blant annet hevder han selv at han er den eneste bussjåføre­n som har hatt reklame for sitt eget politiske kandidatur bak på bussen.

– Jeg har en evne til å gjøre litt spenstige ting. Jeg ønsker å ta anledninge­n til å løfte fram saker som mange føler er glemt. Jeg tror folk føler seg litt apatiske, avslutter Engen.

 ??  ??
 ??  ?? OFFENSIV: Bjørn Engen bestemte seg raskt for å søke på stillingen som utenriksmi­nister da Børge Brende gikk av.
OFFENSIV: Bjørn Engen bestemte seg raskt for å søke på stillingen som utenriksmi­nister da Børge Brende gikk av.
 ??  ?? VIDERESEND­T: Svein Harberg bekrefter at han har videresend­t søknaden til Erna Solbergs stab.
VIDERESEND­T: Svein Harberg bekrefter at han har videresend­t søknaden til Erna Solbergs stab.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway