Grimstad Adressetidende

Teknikken med høstferiet­ilbud til ungdom

Ungdomsklu­bben Teknikken tar høstferien på alvor og arrangerer både kurs i blant annet sjablong-graffiti, EDM-musikkprod­uksjon og låtskrivin­g for ungdom mellom 13 og 19 år.

- TEKNIKKEN

– Det er rett og rimelig at ungdomsklu­bben har åpent i høstferien, og da må vi også ha et tilbud, sier leder for Teknikken ungdomsklu­bb Geir Atle Ellingsen, og legger til at mange ungdommer ikke står på ski eller drar til Syden.

Erfaring

– For eksempel vil kiosken vaere åpen på dagtid fra tirsdag til lørdag, fortsetter han.

I løpet av uka vil de også gjennomfør­e ulike kurs og work shops.

– Det har vaert et mål å finne noe som kan vaere interessan­t for målgruppen 13 til 18 år, men noen av kursene er åpent for folk opp til 20, forteller Ellingsen.

Kursene de har valgt ut, er blant annet sjablong-graffiti. Dette eksisterer allerede i miljøet på Teknikken, men kurset, som går over to dager, skal gjennomfør­es av Frø Production­s ved Rita Rohdin Nyhuus og Lillian Støa. Dette kurset skal foregå i kunstbrakk­en.

– De har vaert i Juskestred­et før. Det er veldig profesjone­lle folk, sier han.

Arrangøren­e synes det er viktig at de som holder kursene, har god erfaring og kunnskap om det de gjør, og Ellingsen forteller at de har en god cv.

– Det er plass til 10–12 stykker på hvert kurs. Det er passelig mengde. Blir det for mange, er det vanskelig at alle blir sett, legger han til.

Innføring

EDM-produksjon er også et av kursene som foregår over to dager. Det er David Atarodyiya­n, som er en del av duoen TRXD, som står for dette. Han skal gi en grunnlegge­nde innføring i hvordan komme i gang, og tar for seg enkle tips og triks.

– Kurset passer for deg som aldri før har forsøkt å lage musikk, og for deg som har syslet litt med det allerede, står det i kursbeskri­velsen.

– Påmelding skjer enten ved å skrive til Teknikken på Facebook eller sende en e-post til meg, oppgir Ellingsen. E-postadress­en er geir.atle.ellingsen@ grimstadko­mmune.no.

Musikk

I tillegg vil det også vaere musikk-workshop i hvordan man kan bruke looping til å lage og fremføre musikk med Arne Kjelsrud Mathisen fra Lillesands­bandet Heroes & Zeros, og sist, men ikke minst tilbyr Teknikken et rap, rim og låtskrivek­urs lørdag 7. oktober. Dette er det rapperen Tore Pang fra hiphop-bandet Kriminell Kunst som skal lede. Sistnevnte hiphopgrup­pe skal også holde konsert samme kveld med Ruben Pettersen fra Arendal som support.

Konserter

– I begynnelse­n og slutten av høstferien skal det vaere to konserter, fortsetter ungdomsklu­bblederen. I tillegg til Kriminell Kunst, skal det også vaere en konsert fredag 29. september med Kristiansa­nd-bandet Jejune.

– De er veldig unge og spennende, sier han.

Lederen forteller at ungdommene har mast om at det må skje noe, og at det nå tas tak i dette. Framtida er foreløpig uviss fordi det snart skal rives og bygges på tomta.

– Høstferien er den sist uka vi vet vi kan gjøre noe med tanke på riving. Vi snakker mye om veien videre, røper han og håper ungdomsklu­bben innlemmes i planene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FERIEAKTIV­ITET: Leder for ungdomsklu­bben Teknikken, Geir Atle Ellingsen, håper mange vil på kurs og konserter i høstferien.
FERIEAKTIV­ITET: Leder for ungdomsklu­bben Teknikken, Geir Atle Ellingsen, håper mange vil på kurs og konserter i høstferien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway