Grimstad Adressetidende

Møtte ikke til soning

Først møtte ikke mannen opp før jul for soning av to fengselsst­raffer. Senere ble han tatt for å oppbevare narkotika og dopingmidl­er.

- FRA RETTEN red@gat.no

Nå har Aust-Agder tingrett ved tingrettsd­ommer Alice Jervell sagt sitt i en tilståelse­ssak som nylig var oppe mot grimstadma­nnen i 30-årene.

Her kom det fram at 32-åringen er dømt to ganger i 2016, og skulle ha startet soning ni dager før jul. Videre anfører retten at mannen er domfelt totalt fire ganger tidligere.

Narko og doping

Det første forholdet mannen erkjente skyld for, var at han i juni i år i sin bolig oppbevarte ca. 36 gram marihuana og 0,1 gram amfetamin. Forut for den aktuelle dagen i midten av juni i år ervervet han 2500 mg testostero­n og 49 steroidtab­letter.

– Torsdag 15. desember 2016 kl. 10.00, i Arendal fengsel i Parkveien 6 i Arendal, unnlot han, tross lovlig innkalling/varsel, å møte opp til soning av 40 dager fengselsst­raff idømt ved Aust-Agder tingretts dommer av 18 mai 2016 og 04. februar 2016, skriver Jervell i dommen.

I forbindels­e med at politiet var på hans bolig i Grimstad natt til 15. juni i år ble det også avdekket at han var i besittelse av en Defenol CS pepperspra­y.

Betinget straff

Siktede er tidligere domfelt fire ganger for brudd på blant annet legemiddel­loven, vegtrafikk­loven og våpenloven. Han har i tillegg endel forelegg for narkotikal­ovbrudd og brudd på vegtrafikk­loven. Han skal nå på nytt domfelles for brudd på narkotikal­ovgivninge­n, samt at han ikke møtte til soning.

– At siktede unnlot å møte til soning hindrer en effektiv avvikling av soningskøe­r og det er etter rettens syn viktig at det gis en reaksjon som viser at reageres overfor slik mangel på respekt for vårt reaksjonss­ystem, mener Jervell.

Dommen lyder dermed på 30 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år. Straffen settes betinget i sin helhet fordi retten mener det har tatt for lang tid fra han ble anmeldt for å ikke møte opp til soning, og til saken ble oversendt tingretten.

 ?? ARKIV ?? DØMT: Grimstadma­nnen i 30-årene ble dømt til 30 dager betinget fengsel.
ARKIV DØMT: Grimstadma­nnen i 30-årene ble dømt til 30 dager betinget fengsel.
 ??  ?? TINGRETTSD­OMMER: Alice Jervell .
TINGRETTSD­OMMER: Alice Jervell .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway