Grimstad Adressetidende

Snakk om demens

-

Jorunn Fiskaa, som

er leder av Grimstad demensfore­ning, forteller i dagens Adressa en historie som stadig flere kjenner seg igjen i. Den tøffe perioden da en naerståend­e, i hennes tilfellet moren, ble glemsk og fikk konstatert Alzheimer.

Informasjo­n, samtale om

det i familien og ikke minst større åpenhet vil gjøre det lettere å håndtere situasjone­n. Derfor deler Jorunn Fiskaa sine erfaringer.

Vi lever lenger

- og med økende alder blir det også flere tilfeller av demenssykd­om. I Grimstad har 350 mennesker en demensdiag­nose, men det er store mørketall.

Det er ikke

lenge siden det var forbundet med et tabu at en far, mor eller ektefelle var rammet av demenssykd­om, men større åpenhet har gjort temaet mindre farlig. Større faginnsats i kommunen pluss uvurderlig innsats fra frivillige krefter, så som Institutte­t og demensfore­ningen, er med og ta livet av myter.

Nettopp fordi sykdommen

rammer så hardt ligger det både trøst og støtte i å kunne snakke om demens for den som har sykdommen så vel som de pårørende. Som Fiskaa selv sier i intervjuet: «Min store drøm er at det ikke skal vaere flaut å få diagnosen Alzheimer og demens».

 ??  ?? ÅPEN: Jorunn Fiskaa i Grimstad demensfore­ning ønsker større åpenhet om Alzheimer og demens.
ÅPEN: Jorunn Fiskaa i Grimstad demensfore­ning ønsker større åpenhet om Alzheimer og demens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway