Grimstad Adressetidende

Samlet inn sykler til Cuba

Hva har Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen og elevene på Landvik skole til felles?

- bBISTAND

Hva har to av verdens beste syklister, Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen til felles med elevene ved Landvik skole?

De har alle forstått hvor viktig sykler er for folk i fattige land, og ikke minst, de gjør noe med det.

Cavendish og Boasson Hagen, gjennom sitt sykkel-lag Dimension Data, skaffer sykler til fattige i Sør-Afrika. Elevene ved Landvik skole hjelper «Sykler til Cuba», et dugnadspro­sjekt som snart har sendt 10.000 sykler til Cuba i løpet av 18 år.

Sist fredag hadde mange av elevene ved Landvik skole tatt med sykler som de ville sende til Cuba. Og i strålende septembers­ol varmet 430 elever opp med å synge den cubanske «nasjonal-sangen», Guantaname­ra. Med norsk vri sang de:

–SyklertilC­uba,visendersy­kler til Cuba.

Etterpå deltok alle elevene i «Cuba-dilten». De kunne dilte så mange runder de ønsket, i løypa som var på 1,1 kilometer. Det var frivillig startkonti­ngent på 30 kroner eller mer.

En veldig imponert og fornøyd dugnadsled­er, Jan Olsen, kunne dra hjem til Bygland med 60 sykler og 15.000 kroner til containerf­rakt.

«Sykler til Cuba» sender sykler av alle slag og størrelser til Cuba. Syklene brukes både til transport, lek og sykkelspor­t. Under Sykkel- VM i Bergen har Cuba en kvinnelig deltaker, Marlies Mejias. Marlies ble oppdaget av det noske sykkelpros­jektet som har sponset henne siden hun var 12 år gammel.

 ??  ?? STØTTE FRA NORGE: Cuba stiller med en kvinnelig syklist under VM i Bergen, Marlies Mejias. Slik så hun ut i 2005 (t.v.), da hun syklet på en blytung russisk sykkel, uten gir.
STØTTE FRA NORGE: Cuba stiller med en kvinnelig syklist under VM i Bergen, Marlies Mejias. Slik så hun ut i 2005 (t.v.), da hun syklet på en blytung russisk sykkel, uten gir.
 ??  ?? 60 SYKLER: 7. klasse foran 60 sykler som i oktober tar turen i container over Atlanteren til Cuba. Der skal de fattige få glede av syklene.
60 SYKLER: 7. klasse foran 60 sykler som i oktober tar turen i container over Atlanteren til Cuba. Der skal de fattige få glede av syklene.
 ??  ?? SANG: 430 elever sang Guantaname­ra med norsk vri.
SANG: 430 elever sang Guantaname­ra med norsk vri.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway