Grimstad Adressetidende

Hektisk høst for AGR

Mikkel Flam var blant dem som sanket nok poeng og er klar for Oslo Horse show da Arendal og Grimstad rideklubb arrangerte elitestevn­e i helgen.

- b HEST Gro Austenå Berg

– Det var et elitestevn­e der det var cuper som kvalifiser­ing til Oslo Horse Show som går i oktober på Telenor Arena, og derfor kom det en del folk for å sanke poeng, forteller daglig leder Åse Mortensen om helgens aktivitet på rideskolen, og legger til at stevnet også brukes som oppkjøring til Oslo Horse Show av landslagsr­yttere som allerede er kvalifiser­t.

Innendørs

Det var det første stevnet innendørs i år.

– Det er vi som starter innendørss­esongen hvert år med dette stevnet. Vi har hatt det de siste seks-sju årene, forklarer hun.

230 ekvipasjer var på plass, noe stevnelede­lsen er svaert fornøyd med.

– Hvordan gikk gjennomfør­ingen?

– Det gikk veldig bra. Vaeret var på vår side. Selv om stevnet er innendørs, leier vi inn mange mobile staller som blir våte hvis det regner for mye.

Hun mener også det er et behagelig stevne fordi det er et overkommel­ig antall deltakere sammenlign­et med distriktss­tevnene der det ofte er så mange med, at de må jobbe mot klokka.

– Det er mer nervepirre­nde om rideunderl­aget er godt. Det er ikke alltid godt å vite på første innendørss­tevne hvor bra det er, når en ikke har brukt den siden mars.

AGR har per nå ca. 550 medlemmer, og 50 av disse var i sving under stevnet.

– Jo flere vi klarer å mobilisere, jo mindre blir det på hver, sier hun og skryter av alle som var med.

– Det binder klubben sammen også. De som engasjerer seg mye, blir fort en del av miljøet og en veldig fin gjeng.

NM

AGR hadde selv flere deltakere med, og Mikkel Flam var blant dem som ifølge Mortensen gjorde det fantastisk bra.

– Han fikk mange poeng i Hestesport cupen som gjorde at han er kvalifiser­t til Oslo Horse Show i oktober, sier hun og fortsetter:

– Vi har mange ryttere som er ferske på det nivået. De henger veldig godt med, og det er bra.

Selv om helgens stevne er ferdig, betyr ikke det at AGR kan ligge på latsiden. Nei, høsten er hektisk og det er bare å brette opp ermene.

– Vi har noe hos oss nesten hver helg. Det er to distriktss­tevner i oktober, vi har innendørs Norgesmest­erskap i november, og så skal vi ha et stort landsstevn­e i begynnelse­n av desember. I tillegg skal vi ha landslagss­amlinger og dressur, sier Mortensen, som mener det er viktig å holde aktivitete­n oppe og tilby noe til alle nivåer.

– Vi føler det som en plikt og en aere å arrangere Norgesmest­erskapet. Det er stort og går over fire dager, men det er veldig laererikt og gøy. Det er moro at det blir lagt til Sørlandet.

 ??  ?? NORGESELIT­EN: Arendal og Grimstad rideklubb var vertskap for et elitestevn­e i helgen. Daglig leder Åse Mortensen forteller at de går en aktiv høst med mye aktivitet i møte.
NORGESELIT­EN: Arendal og Grimstad rideklubb var vertskap for et elitestevn­e i helgen. Daglig leder Åse Mortensen forteller at de går en aktiv høst med mye aktivitet i møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway