Grimstad Adressetidende

Turnhallen snart for liten for GTIF

GTIF må si nei til flere barn som ønsker å trene hos dem. Siden i vinter har 200 nye medlemmer kommet til, og de fleste partiene er nå fulle.

- TURN Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Ja, hallen er litt for liten, ler Anne Kjersti Wiig, daglig leder i Grimstad Turn og Idrettsfor­ening.

Hun får stadig henvendels­er fra foreldre med barn som ønsker å begynne å trene i klubben. Ofte må de si nei, for mange av partiene er fulle.

– Det er så klart gøy at det er så mange som vil trene her, men det er også leit å si nei til folk. Det er rett og slett litt skrekkblan­det fryd rundt det at vi nå snart har 1.000 medlemmer her. Vi ønsker jo å organisere det slik at alle får et godt tilbud, både de som er tre år, og de som går på videregåen­de-partiene våre. Vi vil at alle skal ha hatt det gøy på trening når de går ut av hallen, sier Wiig.

30 ulike partier

Da klubben flyttet inn i den nye hallen før jul 2013, hadde de i underkant av 400 medlemmer. I dag har de rundt 950 medlemmer, og det er faktisk hele 200 mer enn de hadde for bare noen få måneder siden.

– Jeg er nokså sikker på at vi var rundt 750 medlemmer da vi hadde årsmøte i februar, så det har kommet mange nye på kort tid, sier Wiig.

Turnerne er fordelt på 30 ulike partier, og det er tilvekst på absolutt alle partiene.

– Det er ikke bare på de partiene med de yngste turnerne at det er tilvekst, vi ser det på alle partiene våre, til og med på apparattur­n.

I august ble det ene jenteparti­et på trampoline fullt på et døgn, og de måtte åpne opp for enda et parti.

Grensen snart nådd

Nylig omorganise­rte klubben hele hallen sin, og de har kjøpt inn et nytt frittståen­degulv til 80 000 kroner. Nå har det blitt enklere for enda flere turnere å vaere i sving samtidig.

Da Adressa var innom torsdag kveld var rundt 100 turnere i sving, aktivitete­n var stor.

– Det er veldig gøy å se hvordan turnerne tilpasser seg hverandre. Folk løper aldri i veien for hverandre, og det er aldri kaos her, sier Wiig.

Til tross for det, mener den daglige lederen nå at grensen for hvor mange aktive turnere de kan ha i klubben snart er nådd.

– Jeg tror det går en grense på rundt 1.000 turnere, sier hun.

– Er det så liten hallkapasi­tet her nå at dere har begynt å vurdere å leie treningsti­d i andre haller?

– Nei, det har vi ikke, det er helt uaktuelt. Alle skal vaere en del av klubben, og vi skal vaere under samme tak.

Klubben har i dag en trener ansatt på fulltid, og to trenere på 50 prosentsti­llinger. I tillegg har de en del frivillige, så i alt har klubben nå rundt 50 trenere.

– Vi har egentlig ganske bra dekning på trenerside­n nå, men vi mangler en apparattre­ner. De to nye danskene her, som har hver sin 50 prosentsti­lling, hentet vi fra gymnastikk­høyskolen i Danmark, avslutter Wiig.

 ??  ??
 ??  ?? VOKSER: GTIF er en klubb i stadig vekst. – Snart har vi nådd et tak på hvor mange medlemmer vi kan ha, sier daglig leder Anne Kjersti Wiig.
VOKSER: GTIF er en klubb i stadig vekst. – Snart har vi nådd et tak på hvor mange medlemmer vi kan ha, sier daglig leder Anne Kjersti Wiig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway