Grimstad Adressetidende

– Skummelt med opera

– Jeg er klar, sier Lisa Børud om lørdagens kveld i Stjernekam­p. Opera er langt fra favoritten, menhunhåpe­rå sjarmere seerne med litt skuespill.

- STJERNEKAM­P Gro Austenå Berg

– Hvordan ser du på lørdagens sjanger?

– Det er veldig ukjent og skummelt, men jeg har vaert på øvelse og har øvd meg, så jeg er klar, sier hun til Adressa fredag formiddag.

Trenger stemmer

Hun tror det kommer til å gå fint.

– Men det er noe helt annet enn jeg har gjort før, og forventnin­gene er ganske mye lavere enn de har vaert, fortsetter hun.

Foreløpig har det gått så det suser i konkurrans­en, og Børud blir trukket fram som en av favoritten­e til å stå igjen til slutt.

– Det får gå som det går. Jeg håper folk følger med likevel, for jeg trenger kanskje stemmene mer enn noen gang, sier hun.

– Hvordan har du forberedt deg?

– Jeg har øvd masse på teksten. Med opera er det gjerne sånn at man ikke skal øve for mye på det høye, sier hun og legger til at hun også har tenkt igjennom mye.

– Hvilket forhold har du til opera fra før?

– Ingenting, sier hun, men kommer på en liten forbindels­e i og med at hun har danset ballett. Å synge det, er derimot nytt.

– Hva tenker du om at Makeda røyk ut sist lørdag som en av favoritten­e?

– Det viser bare at alt kan skje, og det er skummelt selvfølgel­ig. Men jeg må bare gjøre mitt beste og håpe at folk stemmer. Hun var en av de beste, så det var kjipt, mener hun.

Sliten hushjelp

I flere omganger har Børud sjarmert seerne med imponerend­e koreografi­er. Denne gangen har hun et nytt kort i ermet.

– Jeg skal få med litt skuespill. Jeg skal vaere en litt sliten hushjelp og ha med en medspiller som skal vaere en fyr, så det blir en komedie rundt det, sier hun, og legger til at de andre deltakerne spiller mer på inderlig kjaerlighe­t. – Jeg er mer artig, sier hun. De siste timene før operakveld­en skal gå med til å slappe av i stemmen og varme opp.

– Jeg bruker noen helt andre muskler enn jeg pleier, og det er morsomt, sier hun. Børud forteller at hun har fått generelle tips av sjangereks­perten, som denne gangen er Solveig Kringlebot­n, og også pianisten som har hjulpet henne med uttalen. Lisa Børud skal synge Bertas arie fra Barbereren i Sevilla – «Aria de Berta», Gioachino Rossini.

 ?? FOTO JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK ?? OPERAKLAR: Lisa Børud har klart seg godt til nå, men håper folk stemmer lørdag kveld når det skal synges opera.
FOTO JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK OPERAKLAR: Lisa Børud har klart seg godt til nå, men håper folk stemmer lørdag kveld når det skal synges opera.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway