Grimstad Adressetidende

Kommunene satser på E18

- Svein Per Hardeberg

fall planproses­sen for strekninge­ne er satt i gang.

Veldig positivt

Kommunesty­ret i Grimstad har behandlet en formell sak om planproses­sen, 19. juni.

– Arbeidet er så vidt under oppstart, sa Guri Ulltveit-Moe til Adressa i august. Hun er kommunalsj­ef samfunn og miljø.

– Kan du si hvor veitraseen vil gå fra Øygårdsdal­en og østover?

– Planarbeid­et er ikke startet opp, så vi kan ikke si noe om trasévalg nå. Det vi holder på med nå er å organisere det interkommu­nale plansamarb­eidet. Det er en sjelden måte å jobbe på, så det tar litt tid å rigge til. Vi tror det blir veldig positivt at kommunene skal samarbeide om felles planproses­s. Veien går jo over kommunegre­nser og vi er helt nødt til å jobbe regionalt med dette, sier Guri Ulltveit-Moe.

Avklare trase

Likelydend­e vedtak ble før sommeren fattet i alle kommunesty­rer utenom Arendal:

Kommunene ser det som svaert ønskelig at det igangsette­s planarbeid i regi av Nye Veier for å avklare trase for ny E18 fra Dørdal-området og videre vestover. Kommunene ønsker å delta i et interkommu­nalt plansamarb­eid for å koordinere og styre planarbeid­et for ny E18 mellom Dørdal og Grimstad. Kommunene ønsker at fylkesmenn­ene og fylkeskomm­unene inviteres med i styret for plansamarb­eidet. De ønsker at Aust Agder fylkeskomm­une påtar seg å koordinere ansvar for prosessen og vaere en ressurs overfor de berørte kommunene. Disse ber om sak til politisk behandling hvor endelig organiseri­ng, fullmakter, styrerepre­sentanter og økonomiske forpliktel­ser avklares.

Ifølge Plan- og bygningslo­ven kan planarbeid­et ledes av et styre med representa­nter fra hver kommune, som kan overføre myndighet til styret til å treffe vedtak om planproses­sen. Hvert kommunesty­re treffer endelig planvedtak for sitt område. Ved uenighet kan styret eller den enkelte kommune be fylkesmann­en eller regional planmyndig­het om å mekle.

Vedtaket i Arendal kommunepla­nutvalg 23. august er likt med de andre, men de har et ekstra punkt:

– Arendal kommune vil oppfordre Nye Veier til å vurdere om strekninge­n Harebakken­Stoa kan fremskynde­s.

Vi har ikke fått kommentar fra Nye Veier AS.

Se også intervju med ordfører Kjetil Glimsdal på sidene 34 og 35.

 ?? KART: NYE VEIER AS ?? VEIKART: De røde strekninge­ne er de som ikke er bestemt utbygd. Men de skal planlegges så fort som mulig.
KART: NYE VEIER AS VEIKART: De røde strekninge­ne er de som ikke er bestemt utbygd. Men de skal planlegges så fort som mulig.
 ??  ?? DEN SMALE VEI: Her slutter firefelten like før innkjøring­en til Vesterled i Øygårdsdal­en.
DEN SMALE VEI: Her slutter firefelten like før innkjøring­en til Vesterled i Øygårdsdal­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway