Grimstad Adressetidende

Fant 1 kg amfetamin i klesskap

Etter å ha stoppet mannen for ruskjøring, dro politiet hjem til ham. Der ble det storfangst av narkotika.

- b FRA RETTEN b Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det kommer fram i en fersk dom fra Agder lagmannsre­tt. En mann bosatt i Grimstad ble i september i fjor stoppet av politiet da han var ute og kjørte bil. Politiet kjente til at mannen ikke hadde førerkort, og han virket dessuten påvirket av rusmidler.

Derfor bestemte politiet seg for å dra hjem til mannens bolig og ransake den. Der fant de en kilo amfetamin i et klesskap. Mannen i 30-årene er tidligere dømt for dette i tingretten, men han anket dommen, som også inneholdt et punkt om tyveri av verktøy fra en byggeplass.

I lagmannsre­tten ble mannen frikjent for verktøytyv­eriet, men han ble nok en gang dømt for besittelse av narkotika. Mens straffen i tingretten ble satt til ett år og fire måneder, fant lagmannsre­tten at ett år og seks måneder var passende.

Sa at fremmede kom med pakke

Mannen er i tillegg fradømt retten til å kjøre motorkjøre­tøy for alltid, og må betale en bot på 10.000 kroner, subsidiaer­t sone 15 dager ekstra i fengsel.

I retten forklarte mannen at han visste om pakken i klesskapet, men påsto at han ikke visste det var amfetamin i den. Han sa derimot at han trodde det var marihuana. Måten han skaffet seg pakken på, var ifølge mannen at to fremmede personer kom på døra hans og spurte om han kunne oppbevare den. Som betaling skulle han få 25 gram amfetamin.

Retten trodde ikke på denne forklaring­en, og var i stedet overbevist om at mannen kjente til pakkens innhold.

I formildend­e retning påpekes det at mannen har gjort en innsats for å komme seg ut av sin egen rusavhengi­ghet, og at livet hans ser ut til å vaere på vei i en mer positiv retning. Av den grunn er fire måneder av straffen gjort betinget.

 ?? ARKIVFOTO ?? DØMT: Mannen i 30-årene anket dommen fra tingretten, men ble funnet skyldig også i lagmannsre­tten.
ARKIVFOTO DØMT: Mannen i 30-årene anket dommen fra tingretten, men ble funnet skyldig også i lagmannsre­tten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway