Grimstad Adressetidende

Akintola scoret tre

David Akintola stortrives som spiss.

- Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Det ble tre nye fulltreffe­re for David Akintola da Jerv vant 4-1 borte mot Tromsdalen søndag. Det første målet var et godt plassert skudd fra knapt 16 meter, det andre satt mellom beina til Tromsdalen-keeper etter et løp i bakrom og det tredje pirket han over målstreken etter en keepertabb­e.

– Det var bra. Jeg er veldig glad for å score tre mål. Vi jobbet hardt sammen, så det var en lagseier, sier Akintola til Adressa.

– Det ser ut som du liker deg godt som spiss?

– Ja, det funker bra. Jeg får brukt farten min mer i midten og naermere mål. Det har funket bra.

– Hvordan har det vaert å gå fra kant til spiss?

– Jeg har laert masse av Arne og Mini på trening om hva jeg gjør både med og uten ball. Det er hardt arbeid, og det hjelper. Jeg er veldig glad for utviklinge­n min, sier Akintola.

– Fysisk monster

Det tok 18 serierunde­r før han fant veien til nettmasken­e i serien denne sesongen, men siden den gang har målene kommet tett. På de åtte siste kampene står han bokført med like mange mål. Det gjør ham til foreløpig toppscorer i klubben.

Jerv-trener Arne Sandstø forteller at de har jobbet en del på trening, men at han skal ha aeren for utviklinge­n selv.

– Han har et utgangspun­kt som er veldig, veldig bra. Det har blitt litt coaching på trening, samtidig som Mini har hatt mye analyse med ham. Det handler om forståelse. Han er fremdeles en ung spiller, så når han tar de gode valgene oftere kommer han til å bli veldig bra, sier Sandstø.

For det er ikke tvil om at 21-åringen fra Nigeria har fysikken med seg. Lagkamerat Andreas Hagen omtaler ham på følgende måte:

– Han er et fysisk monster. Han er helt sinnssykt kjapp og sterk. Nå er han i tillegg bedre på å time løpene og slippe ballen til riktig tid. Arne og Mini skal ha kreditt for jobben de har gjort, sier Hagen.

Selv håper han at målformen fortsetter. Tosifret mål før sesongen er et klart mål.

– Jeg håper på så mange som mulig, men tosifret hadde vaert fint. Det handler om hardt arbeid, avslutter den omskolerte spissen.

Tøff konkurrans­e

Akintolas målform betyr også at veien fram til en plass i førsteelle­veren er lang for de andre spissene i laget. Det gjelder Jakob Toft og Alexander Lind, samt innleide Idé Gomes.

– Det er jo litt spesielt at David begynte å blomstre etter at Idé kom, men vi ser ingen grunn til å endre på det når han presterer som han gjør, sier Sandstø.

Med Sandstøs omlegging fra 4-3-3 til 4-2-3-1 er det nå i realiteten ti spillere som kjemper om de fire fremste plassene: Akintola, Ulrik Berglann, Martin Hoel Andersen, Hagen, Toft, Lind, Erixon Danso, Eirik Haugstad, Idé og Vegard Somdal.

– Det er flere som melder seg på nå. Det er bare bra, og kanskje har vi savnet det litt tidligere. Da blir også kvaliteten på treningene bedre, sier Andreas Hagen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? COACHING: Arne Sandstø og Jahn Robert Holmbren har jobbet med å få det beste ut av David Akintola. For det står ikke på potensiale­t.
FOTO: MARTIN HAUGEN COACHING: Arne Sandstø og Jahn Robert Holmbren har jobbet med å få det beste ut av David Akintola. For det står ikke på potensiale­t.
 ??  ?? IMPONERT: Andreas Hagen (t.h.) har latt seg imponere av David Akintolas fysikk. Her er toppscorer­en i duell med en Arendal-spiller.
IMPONERT: Andreas Hagen (t.h.) har latt seg imponere av David Akintolas fysikk. Her er toppscorer­en i duell med en Arendal-spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway