Grimstad Adressetidende

Ønsker stort skytesente­r

Frp-politiker Erling Haegeland foreslår å bygge et stort skytesente­r på Omre.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det mener Erling Haegeland, som er leder i Grimstad Frp. Han har selv vaert aktiv jeger og skytter i mange år, og tar nå til orde for et stort skytesente­r på Omre, hvor kommunen har store arealer klare til naeringsut­bygging. Et slikt senter kan inneholde baner til alle typer skyting, samt møtelokale, kafé og kanskje en butikk.

– Det er veldig viktig å ha den treningen en skal ha når det gjelder utøvelse av jakt, blant annet skyting. Noen ganger kan det vaere litt for lukkede systemer. Det er små skytebaner og det kan vaere litt vanskelig å få skutt. I sørlandsre­gionen trenger vi et senter der skyttere kan «treffes». På Omre skal det vaere til naering, så med den teknologie­n en har, tror jeg ikke det vil bli noe smell som skader noen rundt der. Vi kunne hatt nasjonale stevner. En har Imenes, men det begynner å naerme seg Grimstad, det også. En skal ikke ta fra de små enhetene, men det er 80 små baner i Aust-og VestAgder. Alt skal vedlikehol­des, så jeg er sikker på at om en fikk et stort senter, kan de små banene legges ned, sier Haegeland.

Stor pågang

Grimstad har i dag skytebaner på Imenes, Fjaereheia og Fjaere.

– Jeg har skutt pistol i mange år, og det er vanskelig for mange å komme til og få trent på Fjaereheia, for de har 300 medlemmer. Ofte må en vente en time eller to, og kanskje får en ikke skutt i det hele tatt, sier Haegeland.

– Hvorfor skal en ikke tenke litt stort? Jeg synes vi kan tenke litt stort og heller se hvor vi lander. Janteloven er ikke noe for meg, sier han.

– Det vil vaere bra for Grimstad, og naeringen vil høste av det. Vi må få til noe, ikke la E18 suse forbi til Rogaland. Få de til å stoppe i Grimstad også, sier Haegeland, som har snakket med sentrale personer i det norske skyttermil­jøet.

– De synes det høres kjempetopp ut. De sier: hvorfor ikke, Sørlandet er jo et kjempested mellom Rogaland og Oslo Jeg synes en skal fremme sånne forslag og ikke bare tenke janteloven hele tida. Vi er store på Sørlandet, vi kan få til noe.

Spleiselag

– Hvem ser du for deg skal ta regningen?

– Det må vaere flere kommuner og fylker, det finnes tippemidle­r, og skytterves­enet har midler. Gå sammen og få et skikkelig spleiselag, så kan vi lage et litt stort senter. Så kan folk komme langveisfr­a. I mange land har de sånne store sentre, hvor man kan komme med bobiler og skyte, trene og gå på kurs, sier han.

– Vi du lage en politisk sak av dette?

– Ja. I Lillesand har de dette motorsport­senteret. Vi går inn for dette i Frp i Grimstad. Det er slik en bør tenke. Jeg har jaktet i 50 år, så jeg ser at det er veldig mange som er interesser­t i å treffes et sted for å diskutere ting, ta en kopp kaffe og kose seg. Så kjører de gjennom byen og handler litt også. Et skytesente­r bør vaere et miljø, ikke bare et sted hvor man skal ligge og skyte.

– Hva med infrastruk­tur, som foreløpig mangler på Omre?

– Ja, det må vaere en del av planleggin­ga. En må ha det komplett, da blir det medlemmer. Det er ikke for å ta fra de lokale skytterlag­ene noe, men for å samle alle til et større senter og få til et miljø. Jeg tror det vil bli motstand, men jeg tror også at mange vil bli positive til et sånt senter, sier Haegeland.

 ??  ?? PLASS: Et skytesente­r vil trenge mye plass, og det har man på Omre. Erling Haegeland (innfelt) tror et slikt senter kan trekke store arrangemen­ter til Grimstad og skape et nytt miljø.
PLASS: Et skytesente­r vil trenge mye plass, og det har man på Omre. Erling Haegeland (innfelt) tror et slikt senter kan trekke store arrangemen­ter til Grimstad og skape et nytt miljø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway