Grimstad Adressetidende

Spennende planer

-

Idrettslag­et Imås har lagt fram spenstige og spennende planer om å bygge svømmehall i den så kalte Såndhålla i Landvik. Sist torsdag ettermidda­g fikk politikern­e en førstehånd­s presentasj­on fra initiativt­akerne, med Alf Morten Kaupang i spissen.

Det er bred enighet om at Grimstad trenger en ny svømmehall. Blant annet var badeland/svømmeanle­gg en av ideene som kom opp da bruken av Gundershol­men ble flittig diskutert i sommer. Men planene til Imås gjelder Sandhålla og omfatter også en liten fotballban­e, parkerings­anlegg og 20–40 leilighete­r, som skal bidra til finansieri­ngen. Det er ingen tvil om at det vil styrke bygdesente­ret, som fra før huser kommunens største skole og en ny idrettshal­l.

Men det store spørsmålet er om en ny svømmehall for kommunen bør ligge i Landvik. Varaordfør­er Per Svenningse­n er blant dem som er uenig i plassering­en og heller vil ha et slikt anlegg i tilknytnin­g til campus, der er det også kort vei til Drottningb­org, Dahlske og sentrale deler av byen. «Vi må styrke miljøet langs Terje Løvås vei», understrek­et han i møtet med Imås.

Imås har eierskapet til planene sine, som de skal ha all mulig ros for. Kommunen skal vaere takknemlig for å ha en slik drivkraft. Men det er politikern­es plikt å tenke helhet og utvikling for kommunen samlet sett. Derfor må de gjøre en grundig avveining før de velger lokaliseri­ng. I den vurderinge­n må campus veie tungt.

 ?? FOTO: IMÅS ?? SVØMMEHALL: Imås ønsker å bygge nytt svømmeanle­gg i Landvik. Spørsmålet er om det er den optimale lokaliseri­ngen.
FOTO: IMÅS SVØMMEHALL: Imås ønsker å bygge nytt svømmeanle­gg i Landvik. Spørsmålet er om det er den optimale lokaliseri­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway