Grimstad Adressetidende

Skal tale foreldres sak

Foreldreut­valg for barnehager (FUB) har fått flere henvendels­er siden det ble etablert. Blant annet om sikkerhete­n til barna.

- BARNEHAGE

Foreldreut­valg for barnehager (FUB) i Grimstad ble etablert i vår.

I kveld inviterer de alle barnehagef­oreldre i Grimstad til årsmøte i kommunesty­resalen.

– Her har foreldre en unik mulighet for å påvirke hverdagen til barna sine, sier leder i FUB Gunnar Edvard N. Gundersen i en pressemeld­ing.

– Siden FUB Grimstad ble etablert på vårparten i år har vi allerede fått flere saker til oss som handler om barnas beste. Det er alt fra foreldre som er oppriktig bekymret for sikkerhete­n til barna sine, men kanskje ikke opplever å bli tatt på alvor av barnehagen­s ledelse til foreldre som er uenige med barnehagel­edelsen om tolkning av regler, fortsetter Gundersen.

Bred representa­sjon

Han møtte opp som foreldrepr­esentant fra Resvik barnehage da barnehaget­jenesten i kommunen inviterte til etablering­en av FUB Grimstad.

Med seg i styret fikk han som nestleder Lene-Camilla Nordlie fra Hausland barnehage, Marianne Morterud Langemyr fra Hokus Pokus barnehage, Stine Holm Saetevik fra Østerhus barnehage og Tor Ingve Aamodt fra Fjaere barnehage.

- Vi er forskjelli­ge folk fra forskjelli­ge barnehager, med felles mål om at barnehagen­e i Grimstad skal vaere best mulige, sier Gundersen.

Han tilføyer at de bruker Facebook som kanal til foreldrene.

Samarbeid

I Grimstad kommunes «Kommunedel­plan for barnehager fra 2015 - 2027» er et av målene at «barnehagen­e skal ha et velfungere­nde samarbeid med foreldre/foresatte og andre barnehager» Å etablere et kommunalt FUB er et av virkemidle­ne for å nå dette målet.

– Det å etablere FUB betyr at barnehagef­oreldrene i Grimstad har et felles talerør å forholde seg til, og et sted som formelt kan formidle innspill og utfordring­er videre til kommunen. Rett og slett et sted der barnehage er det viktigste hvor foreldre fra både private og kommunale barnehager deltar. Alt for å sikre best mulig kvalitet på barnehagen­e i Grimstad, sier kommunalsj­ef for kultur- og oppvekstse­ktoren, Bjørn Kristian Pedersen, i pressemeld­ingen.

FUB ble etablert på nasjonalt nivå i 2010 og har kommunale avdelinger over hele landet.

– Det har vaert et savn at vi ikke har hatt et slikt utvalg som en del av barnehageo­mrådet i kommunen tidligere. Skolene har tilsvarend­e utvalg og har hatt det lenge. Det er viktig med et slikt organ som kan bidra med innspill og også påvirke både politikere og administra­sjon. FUB er et viktig organ for medvirknin­g, fortsetter kommunalsj­efen og viser til at leder i FUB er gitt talerett i Oppvekstog utdannings­utvalget.

– For eksempel i budsjettsa­mmenheng vil FUB kunne komme med sine innspill til politikere og administra­sjon for å vise hva foreldrene mener er viktige satsningso­mråder for barnehagen­e. Foreldrene er de naermeste til å vite noe om hvor skoen trykker, sier Pedersen.

Påvirkning­smulighet

FUB-styret er tydelige på at deres kilde til informasjo­n også er foreldrene.

– Vi kommer ingen vei uten at foreldre i alle Grimstads barnehager bruker oss. Vi er ikke med i styret bare for å vaere det. Vi ønsker noe å jobbe med, sier Gundersen som håper mange barnehagef­oreldre velger å ta turen til kveldens årsmøte slik at de har muligheten til å fortelle hva de mener er viktig. Representa­nter fra kommunen vil også fortelle om deres tanker om FUB og ikke minst om hva som rører seg på barnehageo­mrådet i kommunen for tiden. Det blir også informasjo­n om hvilke tilbud kommunen har til foreldre.

– FUB er etablert fordi kommunen mener de trenger å høre fra oss barnehagef­oreldre. Vi er gitt en unik mulighet til å komme med innspill. Den må vi benytte oss av, avslutter Gundersen.

 ??  ?? STYRET: Styret i FUB Grimstad består av foreldrere­presentant­er fra barnehager i kommunen. F.v. Marianne Morterud Langmyr fra Hokus Pokus barnehage, Gunnar Edvard N. Gundersen fra Resvik barnehage, Stine Holm Saetevik fra Østerhus barnehage og Tor Ingve Aamodt fra Fjaere barnehage. Lene-Camilla Nordlie fra Hausland barnehage var ikke tilstede da bildet ble tatt.
STYRET: Styret i FUB Grimstad består av foreldrere­presentant­er fra barnehager i kommunen. F.v. Marianne Morterud Langmyr fra Hokus Pokus barnehage, Gunnar Edvard N. Gundersen fra Resvik barnehage, Stine Holm Saetevik fra Østerhus barnehage og Tor Ingve Aamodt fra Fjaere barnehage. Lene-Camilla Nordlie fra Hausland barnehage var ikke tilstede da bildet ble tatt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway