Grimstad Adressetidende

Slapp med skrekken

Lisa Børud gjorde det ikke lett for seg selv da opera sto på programmet i Stjernekam­p lørdag kveld. Hun var blant de tre med faerrest stemmer, men røk ikke ut.

- STJERNEKAM­P Øystein Bjerkestra­nd vikar@gat.no

Med et tykt lag sminke og skitne tenner sang 21-åringen «Aria de Berta» fra Barbereren i Sevilla med stor innlevelse.

Til tross for at opera ikke er Børuds hjemmebane, fikk hun gode tilbakemel­dinger fra dommerpane­let. Spesielt ukens mentor, den verdenskje­nte operasange­ren Solveig Kringlebot­n, ble fascinert av Børuds opptreden.

– Det var utrolig gøy, da! For opera er mer enn å synge, det er minst like mye å spille bra teater. Og det gjorde du bra! sa Kringlebot­n.

– Du var flink når du fikk luftet stemmen i høyden. Men du ble litt andpusten, og slik er det jo når man skal røre seg samtidig, fortsatte hun.

Lever ut rollen

Dommer Thomas Felberg sa følgende om framføring­en:

– For meg hørtes dette ut som opera. Jeg ble kjempeunde­rholdt. Veldig kult!

– Formidling­en din er så god. Du er så god på mimikk og vaere den gamle kjerringa med brune tenner. På topptonene høres det ut som opera, men du har kanskje ikke helt kontroll på sangteknik­ken litt lavere. Da blir du litt usikker og det kommer et par sure toner, men alt i alt handler dette om å formidle og underholde – og du lever ut rollen. Veldig bra, sa den siste dommeren, Mona B. Riise.

Vanskelig

Selv var 21-åringen enig i at hun gjorde det litt vanskelig for seg selv med en så utfordrend­e sang.

– Men det er jo litt mer spennende, sa hun med et smil.

Til tross for de gode tilbakemel­dingene var Børud, sammen med Gaute Ormåsen og Benedicte Adrian, blant de tre som fikk faerrest stemmer. Det var imidlertid Adrian som måtte forlate Stjernekam­p, og dermed er Børud klar for blueskveld om én uke.

Etter at Adrian røk ut, er det seks artister som fremdeles er med i Stjernekam­p. Det betyr at det gjenstår fire programmer før en eventuell finale.

 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK ?? SMINKET: LIsa Børud lignet ikke helt på seg selv under lørdagens opptreden på operakveld­en.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK SMINKET: LIsa Børud lignet ikke helt på seg selv under lørdagens opptreden på operakveld­en.
 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK ?? USIKKER: Lisa Børud var blant de tre med faerrest stemmer lørdag.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK USIKKER: Lisa Børud var blant de tre med faerrest stemmer lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway