Grimstad Adressetidende

Amazon raknet mot nedrykkska­ndidat

Amazon ledet 2-0, men tapte til slutt 2-4-tap mot nedryksspl­asserte KIL/ Hemne søndag.

- Øystein Bjerkestra­nd

Kampen startet lovende for grønntrøye­ne. Allerede etter et kvarter tok laget ledelsen på straffe ved Isabella Hayes. Kun fem minutter senere doblet Cathrine Dyngvold til 2-0.

På det tidspunkte­t så det lyst ut for Amazon-jentene, men i løpet av et snaut kvarter var kampen snudd i favør av laget fra Trøndelag.

Scoringer i det 32., 41. og 45. minutt gjorde at vertene fra Kyrksaeter­øra gikk i garderoben med 3-2-ledelse.

– Vi spiller dem av banen de første 20 minuttene, men når det først går dårlig, blir det veldig dårlig, forteller Amazontren­er Tommy Egeli.

Sykdom og skader

Tjue minutter ut i andre omgang la KIL/Hemne på til 4-2. Amazon klarte aldri å komme tilbake, og dermed ble det tre kjaerkomne poeng for vertskapet som ligger på 11.-plass, tre poeng under nedryksstr­eken.

– Vi har en keeper som er skadet, men må stå. I tillegg har vi spillere som er syke som kommer inn og må ut igjen i løpet av kampen, sier Egeli og sikter til Malene Oland Haugen.

– Samtidig skal vi huske på at vi stiller med mange unge spillere, så da må vi stå i utfordring­ene. Det er slik vi utvikler oss og laerer. Det nytter ikke å bli for negativ og si at dette ikke holder mål. Vi er glad for at vi har såpass mange talenter i klubben, fortsetter treneren.

Til tross for tapet trekker han fra Iselin Johansen som Amazons beste spiller. Den tidligere Lyngdal-spilleren kom til Amazon i sommer.

– Hun spilte en veldig god kamp i dag. Det var gøy, sier Egeli.

Må ha én seier til

Neste kamp for Amazon er en tøff og viktig kamp mot Fløya. Tabellnabo­en har vunnet sine fire siste kamper og er i storform. Det hjelper heller ikke at kampen spilles på bortebane i Tromsø.

– De vinner jo alt om dagen, så det blir en tøff kamp. Men vi skal holde hodet kaldt og tenke på oss selv, sier Egeli.

Amazon ligger på 7.-plass med 23 poeng etter 17 serierunde­r. På plassen bak følger Fløya med 21 poeng. Til nedrykk skiller det sju poeng for Amazon.

– Vi må nok ha én seier til for å vaere helt sikre på å beholde plassen, avslutter treneren.

 ??  ?? SYKDOM: Malene Oland Haugen var småsyk, men måtte likevel i aksjon da Amazon gjestet KIL/Hemne.
SYKDOM: Malene Oland Haugen var småsyk, men måtte likevel i aksjon da Amazon gjestet KIL/Hemne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway