Grimstad Adressetidende

Åpner for å fortsette til tross for nedrykk

Alt håp om fornyet kontrakt i 3. divisjon er ute for Express etter 0-1tap borte mot Sandnes Ulf 2. Roy Ludvigsen holder døra på gløtt for neste sesong.

- FOTBALL Øystein Bjerkestra­nd

De aller fleste i og rundt klubben hadde nok innsett det allerede, men etter lørdagens runde må selv de mest optimistis­ke innse at det ikke lenger er teoretisk mulig å holde seg i divisjonen.

Lørdagens Express-tap, kombinert med Staal Jørpelands seier mot Viking 2, gjør nemlig at det skiller 15 poeng opp til trygg plass. Med kun fire kamper og maks tolv poeng igjen å spille om, betyr det at alt håp er ute.

Borte mot Sandnes Ulf 2 fikk Fevik-laget en verst tenkelig start da vertene tok ledelsen allerede fem minutter ved Nikolai Aas. Scoringen ble også den eneste i kampen.

– Det var en kamp hvor Express nok en gang hadde flest sjanser, men man vinner ikke fotballkam­per uten å score mål, forteller Roy Ludvigsen.

Nysignerin­ger

For Express har det vaert en sesong i motbakke. Kun elleve poeng etter 21 kamper gjør at laget ligger soleklart sist på tabellen. 24–58 i målforskje­ll forteller også sitt om et tungt år.

– 24 mål på 22 kamper er jo grusomt. I tillegg har vi klart å tulle det til de gangene vi har scoret to, tre og til og med fire mål, sier Ludvigsen.

I sommer forsøkte laget å hente inn forsterkni­nger i håp om å klatre over nedrykksst­reken, men til tross for nysignerin­gene har det ikke blitt seier siden 3. juni da de vant borte mot Bryne 2. Siden den gang har det blitt fire uavgjort og resten tap.

– Det er ikke alltid bare å hente inn nye spillere. Når man først er i gjørma, så er det tungt å komme seg opp igjen. Bare se på Arendal som sliter med de samme tingene, forklarer Ludvigsen.

Uten trener

Situasjone­n ble ikke enklere av at laget lenge måtte klare seg uten en fast hovedtrene­r. Fra Mathias Hortin trakk seg i slutten av juli på grunn av misnøye i spillergru­ppa, tok det nesten en måned før Roy Ludvigsen sa ja til å vaere mentor og konsulent, med Jan Erik Stiansen som hovedtrene­r.

I løpet av den knappe måneden var det lenge snakk om en annen trener, danske Peer Danefeld, men på grunn av formelle utfordring­er ble han aldri Express-trener.

– For å vaere aerlig så tror jeg at skaden var skjedd før den måneden. Det var nok mange årsaker til det, men jeg kjente ikke igjen Express som lag. Nå har vi hatt noen veldig gode treninger og vi ser konturer fra det vi jobbet med i fjor, sier Ludvigsen.

– Og hva med deg? Var det et lite comeback, eller var det sirkushest­en som luktet sagmugg?

– Det var vel helst det siste, men det er en del ting som skal på plass før jeg blir med videre. Jeg vet at det blant annet jobbes med å få et bredere støtteappa­rat med flere personer rundt Alaget. Da kan trenere få tid til å konsentrer­e seg om det han ska på treningsfe­ltet.

Nå venter det fire kamper til i 3. divisjon, blant annet hjemme mot Start 2, før man starter forberedel­sene til en sesong i 4. divisjon. Ludvigsen tør ikke love opprykk, men gjentar sitt mantra:

– Blir man bedre for hvert år, blir det bra til slutt. Man må utvikle seg, avslutter trenervete­ranen.

 ??  ?? TRENER: Roy Ludvigsen klarte ikke snu den vonde trenden etter at han kom inn som konsulent og mentor i trenerappa­ratet i august.
TRENER: Roy Ludvigsen klarte ikke snu den vonde trenden etter at han kom inn som konsulent og mentor i trenerappa­ratet i august.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway