Grimstad Adressetidende

Råkjøring til 10.000 kr

Gjentatte ganger er den 56 år gamle mannen tatt for kjøring uten lappen. I mars ble han i tillegg målt til 140 km/t i 90-sonen gjennom Fevikmarka.

- FRA RETTEN Peer L. Andreassen

Mannen måtte møte til hovedforha­ndling i Aust-Agder tingrett nylig. Tiltalte erkjente seg skyldig. Aktor, politiadvo­kat Julie Johanne Møller Digre, la ned påstand om at 56-åringen dømmes til betinget fengsel i 20 dager, samt en bot på 10.000 kroner.

Forsvarere­n, advokat Ole Joakim Devold, ba om at tiltalte ble ansett på mildeste måte av retten.

Fikk beskjed

På grunn av tiltaltes tilståelse finner retten det bevist utover enhver rimelig tvil at han har forholdt seg som beskrevet.

«Ved gjentatte anledninge­r over flere år og sist mandag 29. mars i Grimstad, førte han en personbil til tross for at han ikke hadde gyldig førerkort, og at han var gjort kjent med dette fra Statens vegvesen i 2013».

Foranledni­ngen for at han ble stoppet, var at politiet målte han til 140 km/t på E18 gjennom Fevikmarka, der det er 90-sone.

Ikke straffedøm­t tidligere

56-åringen er tidligere ikke straffedøm­t, men er bøtelagt en gang tidligere for overtredel­se av veitrafikk­loven.

Retten tok hensyn til mannens uforbehold­ne tilståelse. Dommen ble i tråd med aktors påstand. Betinget fengsel i 20 dager med en prøvetid i to år, samt en bot på 10.000 kroner. I tillegg ble han idømt saksomkost­ninger på 3.000 kroner.

 ?? ARKIV ?? TATT: En 56 år gammel mann må ut med 10.000 kroner etter en dom for fartsovert­redelse her på E18 gjennom Fevikmarka.
ARKIV TATT: En 56 år gammel mann må ut med 10.000 kroner etter en dom for fartsovert­redelse her på E18 gjennom Fevikmarka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway