Grimstad Adressetidende

Overrasket alle i dansk rallymeste­rskap

Rune Danneborg og Henning Elvekrok overrasket danskene, og dem selv, og kom på tredjeplas­s i dansk rallymeste­rskap.

- MOTORSPORT Kjetil Karlsen

Rune Danneborg fra KNA Aust Agder og makker Henning Elvekrok fra NMK Kongsberg gjorde sakene sine bra, overrasken­de bra for mange, i den 5.-runden av det danske rallymeste­rskapet FTZ Rally i Roskilde i helgen. I deres Mini Cooper WRC kom de på en tredjeplas­s sammenlagt og overrasket både den danske rallyelite­n og seg selv. Danneborg og Elvekrok smilte også bredt når danskene måtte dele seierspall­en med nordmennen­e.

– Dette hadde vi ikke ventet, sier Rune Danneborg i en pressemeld­ing.

– Vi har hatt en lang pause fra løp i år og hadde en idé om at vi skulle kunne komme inn et sted mellom 5.–10 plass totalt. Så ble det altså en overrasken­de tredjeplas­s, konstatere­r han.

Utfordring­er underveis

Løpet gikk over nesten 60 km med fartsetapp­er fordelt på ni prøver. 46 biler startet og allerede på den første etappen var nordmennen­e med i teten med en andre plass totalt, bare fem sekunder bak den mange ganger danske mester Ib Kragh.

– Deretter la vi oss pent plassert som nummer tre på de neste fem prøvene, forteller Danneborg.

– Vi hadde da 24 sekunder opp til andreplass og 11 sekunders margin ned til fjerde plass, og begynte å tenke på å sikre plassering­en inn. Ut på den sjuende etappen ble det derimot naermest krise da vi klarte å kvele motoren i starten. Når det skjer i «stage modus» kutter computeren ut og all elektronik­k må restartes. Dette tok hele 13 sekunder og vi falt da ned på en femteplass totalt, forteller Danneborg.

– Da var det ganske laber stemning en stund, fortsetter Danneborg.

Sekundstri­d mot mål

På nest siste fartsprøve­n kjørte nordmennen­e igjen en tredjetid. Men de lå fremdeles på femteplass totalt før den siste og avgjørende etappen. Med bare to sekunder opp til fjerdeplas­sen, og fire sekunder opp til tredjeplas­s, satte guttene alle kluter til og kjørte igjen nest beste tid. Dette brakte dem opp til pallplass med gode seks sekunders margin. Jubelen sto i taket.

– Endelig en thriller med sekundene på vår side, konstatere­r en smilende fornøyd Danneborg.

Viktor Danneborg KNA Aust Agder med sin danske kartleser Carina Møller kjørte inn til en 14. plass totalt med sin Citroën DS3 R5. Dette skjedde etter at de ble tildelt 10 sekunders tidsstraff for en tjuvstart på en av etappene.

?? FOTO: JOKUM TORD LARSEN) ?? SLO TIL: Rune Danneborg (t. h.) og makker Henning Elvekrok (t. v.) gjorde det overrasken­de bra i sin Mini Cooper WRC i 5. runde av det danske rallymeste­rskapet FTZ Rally i Roskilde i helgen. Her er de sammen med Carina Møller og Viktor Danneborg.
FOTO: JOKUM TORD LARSEN) SLO TIL: Rune Danneborg (t. h.) og makker Henning Elvekrok (t. v.) gjorde det overrasken­de bra i sin Mini Cooper WRC i 5. runde av det danske rallymeste­rskapet FTZ Rally i Roskilde i helgen. Her er de sammen med Carina Møller og Viktor Danneborg.
 ??  ?? SUSTE AVGÅRDE: Rune Danneborg og makkeren fikk fart på sin Mini Cooper WRC.
SUSTE AVGÅRDE: Rune Danneborg og makkeren fikk fart på sin Mini Cooper WRC.