Grimstad Adressetidende

Klare til dyst på våt og tung Levermyr-matte

Mjøndalen-trener, Vegard Hansen, lover at laget hans er langt bedre rustet for vaer og vind i år, enn de var i november i fjor.

- JERV Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Kvalikkamp­en mellom Jerv og Mjøndalen i fjor, er en kamp som for lengst har gått inn i historiebø­kene som en av de våteste og kaldeste kampene i norsk toppfotbal­l. Hvem husker vel ikke en iskald Amahl Pellegrino, som var inntullet i pledd, og som måtte ha hjelp fra Røde Kors til å takle kulden.

Når Jerv og Mjøndalen igjen møtes på Levermyr denne helgen, er det meldt mye regn, men heldigvis for Mjøndalens del, er det meldt en del mildere vaer.

– Vi må takle vaeret bedre enn vi gjorde i november-kampen i fjor. Jerv tålte vaeret bedre enn oss den gangen, og slik kan vi ikke vaere bekjente av. Vi skal vaere et hardtarbei­dende lag, som kommer fra industrist­edet Mjøndalen, og da må vi tåle litt regn på kroppen, sier treneren.

Regn, regn, regn

Hansen forteller at de forbereder seg på det verste, og sørger for at de i alle fall skal vaere godt nok skodd for en våt Levermyrma­tte. Laget er glade for at det i alle fall ikke ser ut til å bli temperatur­er rundt null på søndag, slik de opplevde i november i fjor.

Yr melder om at det skal komme store nedbørsmen­gder gjennom hele helga. Mellom klokka 12 og 18 på lørdag skal det komme opp mot 30 mm med regn, mens det skal komme nesten like mye i perioder på søndag. Gradestokk­en skal cirka vise 13 grader.

Mjøndalen forbereder seg godt til søndagens kamp, og er forberedte på at de møter et Jerv-lag som er i form. Det er dog også Mjøndalen selv, og de er faktisk formlaget med stor F i OBOS-ligaen. Laget har vunnet fem av de siste fem kampene i OBOS-ligaen, noe ingen andre av liga-kollegaene kan skryte på seg.

Formlag

– Vi har vaert gode nå, og er selvsagt veldig fornøyde med den siste perioden. Vi har gjort om litt på måten vi spiller på, og endret formasjone­n vår. Det har gjort oss mer solide. Ellers har stopperne våre vaert gode, og Sosha Makani har faktisk holdt nullen i seks av åtte kamper etter at han kom fra Strømsgods­et, sier Mjøndalent­reneren.

– Ellers har vi hatt lite skader i år, og har derfor fått bruke samme mannskap i flere kamper, legger treneren til.

– Hva slags kamp venter dere til helgen?

– Vi kjenner Jerv veldig godt, og vi vet at det nok kan bli en tøff og tett kamp. Vi slo dem 3–0 i vår, men det var likevel en veldig jevnspilt kamp. Jerv har også lagt om formasjone­n litt i det sisten, men uten at jeg vil si noe om hvordan vi skal slå dem, så kan jeg si så mye som at vi har planer på hvordan vi skal slå dem. Taper vi skal det i alle fall ikke vaere for det at vi var for dårlig forberedt, sier Hansen.

Mjøndalen setter seg i bussen sin søndag morgen klokken ni, skal ha ett matstopp og strekke litt på seg på Brokelands­heia, før de skal vaere på plass på Levermyr halv to, klare for spillermøt­e og kamp.

Kampen starter klokken 15.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? VÅTT: Det er som regel alltid dårlig vaer når Jerv og Mjøndalen møtes til dyst på Levermyr. Dette bildet er fra kvalikkamp­en 5. november i fjor, som fikk nasjonal oppmerksom­het. Kampen ble stoppet til pause på grunn av for mye overvann, og andreomgan­g...
ARKIVFOTO VÅTT: Det er som regel alltid dårlig vaer når Jerv og Mjøndalen møtes til dyst på Levermyr. Dette bildet er fra kvalikkamp­en 5. november i fjor, som fikk nasjonal oppmerksom­het. Kampen ble stoppet til pause på grunn av for mye overvann, og andreomgan­g...
 ??  ?? TETT: Vegard Hansen tror det blir en jevn og tett kamp.
TETT: Vegard Hansen tror det blir en jevn og tett kamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway