Grimstad Adressetidende

Kom frem til Ibiza i sin Ibiza

Torsdag ettermidda­g nådde Anders Topland målet sitt. Da gikk han i land på Ibiza, etter å ha vaert på båttur siden 13. august- i en Ibiza.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no BÅT

– Det er spesielt å vaere ferdig med en tur jeg har planlagt i ett år. Det var utrolig gøy å komme inn her i tretiden i dag, forteller Anders Topland på telefon til Adressa.

Han satte kursen mot ferieøya allerede 13. august, og har altså tilbrakt nesten 50 dager i båt, selvsagt med noen korte avbrekk i land.

Følte seg liten

Turen har gått fra Grimstad til Strømstad, videre til Skagen, gjennom Kielkanale­n, videre forbi Düsseldorf, ned Moseldalen til Nord-Frankrike. Deretter har turen gått gjennom Frankrike til Middelhave­t, og til slutt nådde de altså reisemålet sitt, Ibiza.

– Det har gått over all forventnin­g. Alt har gått kjempegrei­t. Det er veldig gøy å ha klart det, smiler Topland.

Han forteller at hele turen har vaert en gedigen opplevelse, men noen steder vil han nok huske ekstra godt.

– Turen gjennom kanalene var fantastisk, og det var utrolig flott å komme til Barcelona. Vi følte oss riktignok litt små der, for mens vår båt er åtte meter lang, var nabobåten i havna 120 meter lang, ler han.

Den siste tiden har tur-vaeret blitt bedre og bedre, og varmere og varmere, noe Topland har satt pris på.

Fikk overraskel­se

Ibiza-sjefen Helge Duus overrasket Anders Topland torsdag, og ble med han på den siste etappen inn til Ibiza. Sammen med dem var også Toplands samboer, Hilde Jortveit.

– Det var veldig overrasken­de, og hyggelig at Helge ble med. Da vi startet fra land tidligere i dag så vi ikke noe på den andre siden. Så gikk det en halvtime, og vi så plutselig Ibiza-fjellene. Det var flott, sier han.

Torsdag kveld skulle Topland og co. ut og spise, og feire at turen nå er over. Han er ikke lei av båtlivet, men innrømmer at det skal bli godt med litt hverdag igjen.

– Nå må jeg komme meg på jobb igjen. Vi skal kjøre båten inn til fastlandet, men så reiser vi nok hjem til Grimstad med et annet transportm­iddel enn båt. Vi vet ikke helt når vi reiser ennå. Det skal blir godt å sove i sin vanlige seng, og dusje i sin vanlige dusj igjen, men jeg angrer ikke på turen. Det har vaert helt fantastisk, og det har vaert så mange inntrykk. Vi har overnattet i cirka 40 ulike havner, og i alt har 14 personer vaert med på deler av turen. Det har vaert en helt utrolig opplevelse, oppsummere­r han.

– Og båten har levd opp til forventnin­gene?

– Det har den så absolutt, selv om den selvsagt har fått en del juling på en så lang tur. Men båten er god, den er jo fra Grimstad, smiler Topland.

Han skal nå fordøye inntrykken­e og alt han har opplevd, før han eventuelt vurderer om han skal gjøre lignende stunts i fremtiden.

– Hvem vet, kanskje blir det Ibiza til Afrika, sier han lurt.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FREMME: Anders Topland og samboer Hilde Jortveit er trygt framme på Ibiza. Førstnevnt­e har vaert på båttur siden 13. august.
FOTO: PRIVAT FREMME: Anders Topland og samboer Hilde Jortveit er trygt framme på Ibiza. Førstnevnt­e har vaert på båttur siden 13. august.
 ??  ?? AVREISEN: 13. august la Anders Topland ut fra Grimstad på vei mot Ibiza.
AVREISEN: 13. august la Anders Topland ut fra Grimstad på vei mot Ibiza.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway