Grimstad Adressetidende

Starter opp søndagssko­le på nyåret

Gunnar Edvard Gundersen har startet opp som ny menighetsp­edagog i Grimstad kirke. En av tingene han vil starte opp er søndagssko­le, og den skal vaere i gang på nyåret.

- LØRDAGSINT­ERVJUET Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Hvordan er det i ny jobb?

– Som ny menighetsp­edagog i Grimstad kirke, har jeg ansvaret for kor, konfirmant­er og alt som er for barn og unge mellom 0–18 år, det er mitt hovedområd­e.

– Er det en spennende jobb?

– Det er veldig spennende, det er alt jeg synes er gøy, som undervisni­ng, organiseri­ng, jeg får brukt teologiutd­annelsen min, og jobbe med barn og unge, de er de mest aerlige som fins, og det er helt nydelig. Og utfordrend­e.

– Står du helt fritt til hvordan du vil gjøre jobben i kirken?

– De har vaert tydelige på at jeg kan gjøre dette på min måte. Jeg må gjennom litt faste opplegg, men med min egen vri. Søndagssko­le vil jeg starte opp igjen, det er mange år siden sist. Da er det plutselig mulig for de vanlige gudstjenes­tene for barnefamil­iene igjen, når det blir et eget tilbud for barna. Søndagssko­ler er menighetss­kapende.

– Er det andre områder du vil gjøre noe nytt med?

– Etter at jeg begynte 15. august, merker jeg at det er en del forventnin­ger til ting, og det er flott. Og så må jeg gjøre ting ut fra mine evner og på best mulig måte. Jeg tenker jo at det kan vaere ting som kanskje er modent for å byttes ut, men akkurat nå er jeg superfornø­yd med å starte søndagssko­len.

– Hvordan ser en drømmehelg ut for deg?

– Noe moro med ungene på lørdagen, gjerne en tur til Dyreparken. Og en tur i kirken søndag, enten som delaktig eller som tilhører. Og gjerne en tur ut i skog eller langs kysten.

– Hva er din favorittma­t?

– Ungene er veldig glad i taco, så da blir det det, og så er vi veldig glad i fiskekaken­e på fiskebrygg­a, de grove, de er en slager hos oss.

– Hvilken bok har du på nattbordet?

– Der er det ingen bøker, jeg er småbarnsfa­r. Hvis det er en så er det Bibelen. Leser jeg er det faglittera­tur, for jeg holder på med videreutda­nning, lederutdan­ning for kateketer og menighetsp­edagog.

– Hva brenner du for?

– En levende og aktuell formidling av tro til barn og unge. Og for best mulig barnehager i Grimstad.

 ??  ?? KLAR MED SØNDAGSSKO­LE: Gunnar Edvard Gundersen ser frem til oppstarten av søndagssko­len.
KLAR MED SØNDAGSSKO­LE: Gunnar Edvard Gundersen ser frem til oppstarten av søndagssko­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway