Grimstad Adressetidende

Fremdrift på kulturhuse­t

-

Etter at kommunen tok tilbake Grimstad Kulturhus og nå står for driften gjennom et eget kommunalt foretak, har det skjedd en positiv utvikling. Både av driften og fasilitete­ne. Det var helt påkrevd.

Kulturhuse­t var imponerend­e i 1985, da det sto nytt. Etter over 30 år trengs det investerin­ger for å henge med i kampen om publikum.

Tidlig i juni åpnet kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen den lille luksussale­n Vesle Hallvard. Den var blitt fullt oppgradert med skinnsaler, nytt lys- og lydanlegg, og fremstår som en intim sal, skreddersy­dd for de gode filmopplev­elsene. Nå går Tallaksen snart i gang med å oppgradere den mellomste salen, Pan. Den skal bygges om og legges til rette også for mindre teaterfore­stillinger og konserter, i tillegg til film. Det øker bruksverdi­en for aktører så vel som publikum.

Tallaksen og hans stab har lyktes med kinodrifte­n. Den gir pluss i kassa, og besøket øker. I fjor kjøpte over 50.000 billett til kinoen, mens 11.000 var innom en kulturopps­etning. De fleste av dem på lokale oppsetning­er, og saerlig ballett.

Forhåpentl­igvis vil en flerbrukss­al i Pan trekke mer publikum også til kulturfore­stillinger. Samtidig må man kjøre edruelig, vel vitende om at det ikke er teater og konserter som baerer kulturhuse­t økonomisk.

 ??  ?? SATSER: Kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen oppgradere­r Pan.
SATSER: Kulturhusl­eder Rolf Meyer Tallaksen oppgradere­r Pan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway