Grimstad Adressetidende

Kommunesje­fer på tur i Paris

Rådmannen og fire ledere i kommunen betalte reiseutgif­tene selv da de nylig var på lederutvik­lingstur.

- KOMMUNELED­ELSEN Martin Haugen

Venezia-turen til Arendal kommunes ledelse har skapt debatt de siste dagene, etter at Agderposte­n avslørte at turen belaster Arendals kommunebud­sjett med naermere halvannen million kroner.

Nylig var grimstadrå­dmann Tone Marie Nybø Solheim på tur for å drive med lederutvik­ling i Paris. Ifølge Agderposte­n er det imidlertid ikke snakk om noen tur i millionkla­ssen.

15.000 per person

Turen belaster nemlig kommunebud­sjettet med 75.000 kroner, som er langt mindre enn det eks-rådmann Per Kristian Vareide anslo at et lederutvik­lingskurs ville koste for noen år siden. Hans opplegg, som gikk ut på å ha lederutvik­ling i Norge, ville koste mellom 200.000300.000, mente han.

Ettersom fire personer var med rådmannen på turen, kommer prislappen på 15.000 kroner per person. Den mye omtalte turen med Arendal kommunes ledelse kostet nesten dobbelt så mye per person og altså naermere halvannen million kroner totalt.

Lite reisefølge

Forklaring­en på den beskjedne prisen, om man sammenlikn­er med arendalsrå­dmannens tur, er både at grimstadrå­dmannen kun tok med seg tre kommunalsj­efer og en assisteren­de kommunalsj­ef, og at to tredjedele­r av regningen betales av KS.

Dessuten betaler turdeltage­rne reiseutgif­tene selv, opplyser rådmannen til Agderposte­n.

Selv om det ikke var en stor delegasjon fra Grimstad som dro til Paris, var de en del av et større reisefølge.

– Vi er ledere fra de fire sørlandsko­mmunene Grimstad, Songdalen, Kvinesdal og Flekkefjor­d som har reist sammen. Programmet handlet om gjennomfør­ingsevne og handlekraf­t, og var midt i blinken for oss og vårt behov. Det har vaert nyttig å bygge nettverk med ledere fra kommuner med tilsvarend­e utfordring­er, forteller Solheim til Agderposte­n på vei hjem fra Paris onsdag.

Vi meldte opprinneli­g at grimstadsj­efenes tur kostet 90.000 kroner for seks personer. Dette var basert på Agderposte­ns opplysning­er. Da Agderposte­n endret sine tall til 75.000 kroner for fem personer, ble også Adressas artikkel endret.

 ?? ARKIVFOTO ?? TUR: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim dro til Paris med tre kommunalsj­efer og en assisteren­de kommunalsj­ef.
ARKIVFOTO TUR: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim dro til Paris med tre kommunalsj­efer og en assisteren­de kommunalsj­ef.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway