Grimstad Adressetidende

Urfremføre­r i Grimstad

Instrument­ene er klaver og klarinett når Musikkens venner igjen inviterer til konsert i rådhussale­n. Denne gangen onsdag 4. oktober.

- MUSIKKENS VENNER

Denne gangen får du sjansen til å oppleve to av Norges mest profilerte musikere på sine respektive instrument­er, nemlig Roger Arve Vigulf på klarinett og Geir Henning Braaten på klaver.

Perler

Sammen kaller de seg Vigulf/ Braaten duo, og har gjennomfør­t en lang rekke konserter sammen, blant annet tidligere i høst i Mandal.

Et høydepunkt på konserten i Grimstad blir urfremføre­lse av et solostykke for klaver skrevet av Roger Arve Vigulf. Dette er et bestilling­sverk fra Geir Henning Braaten, ferdigstil­t i sommer, og er støttet av Det Norske Komponistf­ond.

I tillegg fremfører de Debussy – Premiere Rhapsody, SaintSaëns -Sonate for klarinett og klaver, Chopin – Fantasi-Impromptu og von Weber – Grand Duo Concertant­e for klarinett og klaver. Et program spekket av perler fra aller øverste hylle.

Roger Arve Vigulf er en av Europas ledende klarinetts­olister innenfor moderne musikk. Han har bachelor som klarinetti­st fra Østlandets Musikkonse­rvatorium har også studert kammermusi­kk i København med reisestipe­nd fra Fond for utøvende kunstnere.

Vigulf har urfremført naermere 100 verker, og han har vaert solist med mange norske og europeiske kammer- og symfoniork­estre.

Siden høsten 1996 har han også jobbet som komponist.

Norges musikkhøys­kole

Geir Henning Braaten har fra han debuterte i 1966, hørt til blant Norges mest profilerte og benyttede pianister. Han har blant annet studert under Robert Riefling i Oslo, og også videre i Frankrike og Wien. Geir Henning Braaten har også en lang og omfattende diskografi. Viktig er hans opptak av Griegs komplette musikk for solo piano på 12 CD-er for Victoria plateselsk­ap. Blant utmerkelse­r har han mottatt prinsesse Astrid Musikkpris.

Han er førsteaman­uensis ved Norges musikkhøgs­kole.

Velkommen i Grimstad Rådhus onsdag 4. oktober til en varm musikkoppl­evelse. Musikkens Venner Grimstad ved Jan Olsen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DUO: Roger Arve Vigulf er en av Europas ledende klarinetts­olister innen moderne musikk. Onsdag kan du høre ham sammen med Geir Henning Braaten på klaver.
FOTO: PRIVAT DUO: Roger Arve Vigulf er en av Europas ledende klarinetts­olister innen moderne musikk. Onsdag kan du høre ham sammen med Geir Henning Braaten på klaver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway