Grimstad Adressetidende

Markerte jødisk høytid

- Ingfrid Berge

Lesernes mening: Hovedsalen i Betania var godt fylt opp av Israelsven­ner.

Det var jødisk nyttår, Rosh Hashanah 5778 denne kvelden, og Ingfrid Berge leste fra 3.Mos. 23. 23-25 og forklarte hvordan dagen blir feiret. Oddvar Berge blåste i shofaren som er en viktig del av nyttårsmar­keringen.

Lovsangste­amet gledet oss med sang. Arvid Bentsen fortalte om hvordan han fikk kallet til tjeneste for Israel da Jerusalem igjen kom på jødenes hender 7.juni 1967. Det var også Jerusalems betydning og stilling fra Bibelens begynnelse til i dag han utdypet slik bare Arvid Bentsen kan.

I 1.Mos.22 som også er tekst for Rosh Hashanah, leste han om Abraham som skulle ofre Isak på Moria berg ( i dag tempelplas­sen). David kjøpte denne byen som er nevnt 640 ganger i Bibelen med forskjelli­ge navn. Han viste til profetene (Jes. Neh. Esra Jer. Sak.) og sa at 700 av profetiene oppfylles i vår tid.

Jerusalem har mange

ganger ligget i grus, og den dag i dag er det denne byen som det strides om. «Jødene må slutte å bygge og bo i Jerusalem, da kan det bli fred», sa Obama under Parisavtal­en. I dag sier UNESCO: «Araberne eier Jerusalem».

Bibelen sier: «Jeg valgte meg Jerusalem til bolig for mitt navn». «Jeg vil gjøre Jerusalem til en løftestein.» «Den som rører ved deg, rører ved Guds øyensten».

Det ble gitt en fin gave til arbeidet Arvid Bentsen støtter: en messiansk menighet i Jerusalem og en arabisk menighet i Nasaret. Mange benyttet anledninge­n til å få med seg forskjelli­ge bibeltimer på dvd. I kaffepause­n var det også mange som dyppet eple i honning slik jødene gjør og ønsker hverandre Shana tova, Godt nyttår!

 ??  ?? KOM: Arvid Bentsen besøkte Israels Venner i Grimstad.
KOM: Arvid Bentsen besøkte Israels Venner i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway