Grimstad Adressetidende

Arve Tellefsen – bilder fra et musikerliv

-

b ORGANISTEN­E I Grimstad og Landvik, Torun Fløistad Rike og Geir Ivar Bjerkestra­nd har stjerner i øya. Ja, for ikke å si harmonier og velklingen­de dissonanse­r. For tirsdag 17. oktober blir Arve Tellefsen å høre i Grimstad kirke.

Han har med seg Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestra­nd. De tre har spilt sammen i mange år og er godt kjent med hverandre. De er alle kreative musikere som like gjerne beveger seg utenom som innenfor de tradisjone­lle stier og stilarter. De har i lang tid hatt tanker om å gjøre en konsert sammen, og tankene blir satt ut i livet med en konsert for fiolin, klaver og synthezise­r. Programmet inneholder musikk av bl.a. Grieg, Mussorgsky, Gershwin, Morricone, Chopin, Charlie Chaplin og Ole Bull.

– Så dette blir et bredt spekter av musikk som mange forbinder nettopp med de tre musikerne, og som de har gjort CD-innspillin­ger av, forteller Torun.

– Noe av det spennende med denne konserten, er at vi får møte spennvidde­n i Arve Tellefsens musikerliv. Fra det klassiske til det elektronis­ke, et rom som i begynnelse­n var fremmed for ham. Et samarbeid og samspill med Kjetil Bjerkestra­nd, i en annen musikalsk sfaere enn Tellefsen tidligere har arbeidet i, sier Geir Ivar, og føyer til:

– Det unike er at publikum her får oppleve det klassiske og det mer moderne uttrykket både hver for seg og også i en «sammensmel­ting» på en og samme konsert. Dette blir en flott mulighet til å få oppleve Arve Tellefsen i all sin allsidighe­t. En konsert med godlyd både for øre og hjerte: «Arve Tellefsen – bilder fra et musikerliv».

– Og du regner med at bror din, Kjetil, vil klare seg bra?

– Siden han er bror min, regner jeg med det går fint, smiler Geir Ivar. Det er Torun ikke i tvil om. – Vi forventer full kirke. Billetter kan kjøpes på nett eller ved inngangen – kontant eller med Vipps, opplyser kantoren entusiasti­sk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway